Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Macedonia, cunoscută și sub denumirea oficială de Republica Macedonia, se află în Peninsula Balcanică din partea de sud-est a Europei. Vecinii săi sunt Serbia și Kosovo la nord, Albania la vest, Grecia la sud și Bulgaria la est. Este un stat destul de mic, având o suprafață de doar 25.000 de kilometri pătrați, dar tradițiile și cultura acestui popor sunt fabuloase.

Mâncarea tradițională macedoneană este, așa cum te-ai aștepta, plină de savoare balcanică. De asemenea, are parte de influențe puternice mediteraneene și din Orientul Mijlociu, precum și din Europa de est. Climatul acestei țări este unul prielnic agriculturii, motiv pentru care locuitorii Macedoniei cultivă foarte multe legume, verdețuri și fructe, alimente care se regăsesc din plin în preparatele tradiționale ale țării.

Pe lângă acestea însă, în Macedonia poți întâlni și foarte multă carne, cel mai des aceasta fiind de vită, oaie și pui. Carnea de porc este mai puțin folosită, mai ales deoarece în Macedonia există și o minoritate importantă de musulmani.

Micul dejun în Macedonia oferă cel mai des salate de legume, ouă, produse de patiserie, brânzeturi și diverse mezeluri reci. Sandivișurile sunt foarte populare la micul dejun, consumate cu lapte, ceai sau sucuri de fructe.

Un preparat tradițional este și Kori, un tip de spaghetti late și alungite, peste care se pot pune după gust brânză sau diverse sosuri.

Cafeaua este și ea nelipsită de la masa de dimineață din Macedonia.

Citește și despre micul dejun în Lituania.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Damian

Damian

Când nu scrie, Damian citește, iar când nu citește, joacă jocuri video. Este masterand în Publicitate la Cluj-Napoca, iar pentru noi scrie cel mai des despre lucrurile actuale care se întâmplă peste tot în lume.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *