logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Micul dejun tradițional în Maramureș

Când spuneți Maramureș vă gândiți automat la Cimitirul Vesel de la Săpânța, la Mocănița sau la bisericile de lemn din zonă, nu-i așa? Mai mult decât atât, oamenilor care cunosc câteva lucruri elementare despre această zonă, le vine imediat în minte și tradiționalismul și bucatele delicioase maramureșene.

Ultimele două aspecte de mai sus nu sunt  deloc de neglijat, deoarece ele se combină într-un mod deosebit, care lasă fără grai orice turist suficient de norocos încât să petreacă măcar câteva zile în Maramureș.

Bucătăria tradițională maramureșeană este probabil cea mai ecologică și mai delicioasă din țară, fără să exagerăm deloc. Cele mai importante alimente folosite în preparatele maramureșenilor vin direct din agricultură, zootehnie sau pomicultură. Cum să fie altfel decât sănătoase și delicioase?

Pe mesele din satele maramureșene vei descoperi preparate precum colțunași cu magiun, scrijele (felii de cartofi prăjite pe plita sobei), mămăliguță cu ceapă friptă, ciorbe de toate felurile etc. Foarte importante pentru localnici sunt produsele lactate. Cașul, urda și alte soiuri de brânză sunt preparate de către oamenii din partea locului în cantități foarte mari.

Tradițiile culinare din Maramureș sunt păstrate și transmise de-a lungul mai multor generații, această zonă specială a României fiind cunoscută pentru sfințenia cu care respectă încă datini străvechi.

Micul dejun în Maramureș este de obicei o masă consistentă. Nu te poți niciodată ridica nesătul de la masa de dimineață, dacă vrei să respecți cum se cuvine obiceiurile din comunitatea locală. Printre ingredientele principale se numără ouăle, brânza, laptele, slănina, legumele, mezelurile și pâinea proaspătă.

Micul dejun se servește în jur de ora 9:00 – 10:00, chiar și mai devreme pentru oamenii care pleacă repede de acasă la munca câmpului sau pentru a se ocupa de alte responsabilități,

Citește mai multe despre micul dejun în alte părți ale lumii.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *