Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Rețetă de brioșe pentru cafea

Cafeaua merge de minune dimineața. Însă această băutură atât de iubită merge și mai bine atunci când este acompaniată de ceva bun. De aceea, astăzi îți propun o rețetă de brioșe care sunt foarte delicioase și perfecte pentru a „ține de cald” unei cafele. Unde mai pui faptul că le poți consuma pe parcursul mai multor zile.

Ingrediente:

200 g făină
110 g zahăr brun
2 lingurițe praf de copt
1 linguriță scorțișoară
1 sfert de linguriță bicarbonat de sodiu
1 sfert de linguriță sare
180 ml lapte
80 ml ulei
2 ouă mari

Pentru topping-ul sfărâmicios:

70 g zahăr alb
70 g zahăr brun
1 linguriță scorțișoară
1 sfert de linguriță sare
115 g unt topit
200 g făină

Pentru glazură: 

35 g zahăr pudră
1 linguriță lapte

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 190 de grade. Puneți în tava de brioșe hârtia specială pentru brioșe sau ungeți tava cu ulei și tapetați cu făină. Puneți apoi tava deoparte.

Pentru a face topping-ul sfărâmicios, combinați zahărul cu scorțișoara și sarea într-un bol. Adăugați apoi și untul topit. Adăugați făina și amestecați folosind o spatulă de cauciuc până amestecul este umed. Întindeți apoi amestecul pe o bucată de hârtie de copt sau folie de plastic și lăsați-l să se usuce.

Într-un alt bol combinați făina, zahărul, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, scorțișoara și sarea pentru aluatul principal. Separat, amestecați ouăle laptele și uleiul, iar apoi turnați-le peste amestec și amestecați cu o spatulă până când amestecul este umed.

Distribuiți aluatul în mod egal în tava de brioșe. Presărați apoi câte puțin din topping-ul sfărâmicios, folosindu-vă de degete pentru a afunda puțin în aluat firimiturile. Puneți tava în cuptor și lăsați brioșele să se coacă 15-17 minute, sau până trec testul cu scobitoarea (o scobitoare inserată în mijlocul unei brioșe iese fără bucăți de aluat pe ea).

Pentru a face glazura combinați zahărul pudră și laptele și mestecați până rezultă un amestec omogen. Dacă glazura e prea subțire, mai adăugați zahăr.

După ce brioșele s-au copt așteptați cam 10 minute să se răcească, iar apoi stropiți cu glazură fiecare brioșă în parte. Lăsați glazura să se întărească înainte de servire.

 Citește și Rețetă de Hummus

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *