Cafeaua merge de minune dimineața. Însă această băutură atât de iubită merge și mai bine atunci când este acompaniată de ceva bun. De aceea, astăzi îți propun o rețetă de brioșe care sunt foarte delicioase și perfecte pentru a „ține de cald” unei cafele. Unde mai pui faptul că le poți consuma pe parcursul mai multor zile.
Ingrediente:
200 g făină
110 g zahăr brun
2 lingurițe praf de copt
1 linguriță scorțișoară
1 sfert de linguriță bicarbonat de sodiu
1 sfert de linguriță sare
180 ml lapte
80 ml ulei
2 ouă mari
Pentru topping-ul sfărâmicios:
70 g zahăr alb
70 g zahăr brun
1 linguriță scorțișoară
1 sfert de linguriță sare
115 g unt topit
200 g făină
Pentru glazură:
35 g zahăr pudră
1 linguriță lapte
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 190 de grade. Puneți în tava de brioșe hârtia specială pentru brioșe sau ungeți tava cu ulei și tapetați cu făină. Puneți apoi tava deoparte.
Pentru a face topping-ul sfărâmicios, combinați zahărul cu scorțișoara și sarea într-un bol. Adăugați apoi și untul topit. Adăugați făina și amestecați folosind o spatulă de cauciuc până amestecul este umed. Întindeți apoi amestecul pe o bucată de hârtie de copt sau folie de plastic și lăsați-l să se usuce.
Într-un alt bol combinați făina, zahărul, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, scorțișoara și sarea pentru aluatul principal. Separat, amestecați ouăle laptele și uleiul, iar apoi turnați-le peste amestec și amestecați cu o spatulă până când amestecul este umed.
Distribuiți aluatul în mod egal în tava de brioșe. Presărați apoi câte puțin din topping-ul sfărâmicios, folosindu-vă de degete pentru a afunda puțin în aluat firimiturile. Puneți tava în cuptor și lăsați brioșele să se coacă 15-17 minute, sau până trec testul cu scobitoarea (o scobitoare inserată în mijlocul unei brioșe iese fără bucăți de aluat pe ea).
Pentru a face glazura combinați zahărul pudră și laptele și mestecați până rezultă un amestec omogen. Dacă glazura e prea subțire, mai adăugați zahăr.
După ce brioșele s-au copt așteptați cam 10 minute să se răcească, iar apoi stropiți cu glazură fiecare brioșă în parte. Lăsați glazura să se întărească înainte de servire.
Citește și Rețetă de Hummus