Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Statistici despre o alimentație sănătoasă

Indiferent că vorbim despre micul dejun, prânz sau cină, o alimentație sănătoasă este primul pas pe care îl poți face spre o viață cât mai puțin lipsită de probleme de sănătate. Mai jos, avem câteva statistici care vorbesc despre importanța atenției pe care cu toții trebuie să o acordăm nutriției.

  1. Un studiu publicat în 2012 în British Medical Journal a arătat că mâncatul sănătos, completat cu exerciții fizice regulate și cu evitarea viciilor, precum fumatul, poate ajuta femeile în vârstă să crească durata de viață cu 5 ani, în timp ce bărbații ar putea să trăiască cu 6 ani mai mult.
  2. În Statele Unite ale Americii 75% din fondurile cheltuite pentru sănătate merg spre tratarea diverselor boli care au legătură cu dieta. Mai mult decât atât, o dietă sănătoasă ar putea să reducă cheltuielile americanilor cu 87% miliarde de dolari în fiecare an.
  3. Conform datelor furnizate de American Heart Association și World Health Organization, oamenii nu ar trebui să ia mai mult de 7% din totalul caloriilor zilnice din grăsimi saturate.
  4. Consumul de pâine și cereale integrale poate reduce riscul de atac de cord cu până la 33%.
  5. O nutriție sănătoasă ajută la dezvoltarea fizică și psihică optimă a copiilor.
  6. Alimentația nesănătoasă este direct legată de mai multe cauze ale morții prin boli de inimă, cancer, atacuri de cord sau diabet.
  7. Alimentația sănătoasă din copilărie și adolescență este importantă pentru dezvoltarea optimă a organismului și poate preveni probleme ulterioare precum obezitatea, cariile dentare, deficiența de fier din organism sau osteoporoza.
  8. Majoritatea adolescenților din America nu consumă cantitatea recomandată zilnic de fructe, legume sau cereale integrale.
  9. În 2011, un studiu făcut de către Centrul de Control și Prevenire a Bolilor din America a arătat că majoritatea bărbaților consumă 175 de calorii zilnic din băuturi care conțin zahăr, în timp ce majoritatea femeilor consumă 94 de calorii din aceste băuturi. În plus, aproximativ jumătate din populația Americii consumă zilnic cel puțin o băutură bogată în zahăr.
  10. Mai mult de o treime din adulții americani (72 milioane de oameni) și 16% din copii sunt obezi. Afecțiunea este cauzată în principal de consumul de alimente fast-food și de lipsa de atenție față de alimentația sănătoasă.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Damian

Damian

Când nu scrie, Damian citește, iar când nu citește, joacă jocuri video. Este masterand în Publicitate la Cluj-Napoca, iar pentru noi scrie cel mai des despre lucrurile actuale care se întâmplă peste tot în lume.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *