Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Luni dimineața toată lumea e adormită, mohorâtă, încercând să își revină după weekendul care tocmai ai trecut și să repornească ritmul de muncă pe care îl aveau în săptămâna anterioară. Și pentru că prima zi a săptămânii e atât de supărătoare pentru mulți dintre noi, îți propun să o îndulcești încă de la micul dejun. Pentru asta, îți ofer o rețetă de terci de ovăz cu mere, care îți va oferi bună dispoziție și sațietate în același timp.

Ingrediente:

700 ml apă
2 mere acrișoare
135 g fulgi de ovăz
Puțină sare
50 g zahăr brun
½ linguriță de scorțișoară măcinată
½ linguriță de extract de vanilie
30 g migdale mărunțite
(opțional) sirop de arțar sau lapte slab

Mod de preparare:

Ca să prepari un terci de ovăz, tot ce trebuie să faci este să pui apa să fiarbă, într-o cratiță mare. Apoi, adaugă merele, pe care le-ai tăiat în bucăți în prealabil, fulgii de ovăz și sarea. Ai grijă să amesteci din când în când. Lasă amestecul să fiarbă pentru aproximativ 5 minute.

Când cele 5 minute s-au scurs, încorporează zahărul brun în ovăz, iar mai apoi fă la fel cu scorțișoara și vanilia. Acoperă totul cu un capac și lasă așa cam două minute, după care terciul de ovăz e gata pentru a fi consumat.

Cantitatea de ingrediente de la această rețetă este de ajuns pentru aproximativ 4 porții și durează 20 de minute să fie pregătită în totalitate. Când îți pui terci de ovăz într-un bol, poți adăuga migdalele mărunțite, dar și siropul de arțar, laptele sau orice alt topping preferi.

Tu ce consumi lunea la micul dejun? 

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Picture of Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *