Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
Mousse de zmeură
Mousse de zmeură

Un desert perfect pentru vară! – Mousse de zmeură

Acest desert este unul perfect pentru vară, este răcoritor, delicios și destul de ușor de realizat. Cel mai complicat lucru în realizarea acestui desert, este așteptarea. Trebuie lăsat la frigider aproximativ 12 ore, pentru a fi preparat perfect. Este un desert dulce-acrișor și foarte potrivit pentru zilele foarte călduroase. Are o textură moale, iar zmeura este un fruct potrivit pentru realizarea desertului, oferindu-i acestuia un aer revigorant. În realizarea acestui desert se pot folosi și alte fructe, precum fragi, afine, mure, căpșuni sau altele, depinzând de sezon.

Zmeura este un fruct, care nu numai că este gustos, dar are și o multitudine de beneficii. Este o sursă bogată de vitamine și nutrienți, care ajută la menținerea sănătății. Profitând vara de acest fruct, este foarte important să adăugați zmeura în unele preparate și chiar să fie consumate și în forma lor cea mai naturală.

Sunt foarte multe variante de a face un mousse de zmeură foarte delicios și există o varietate largă de rețete care conțin ingerdiente total diferite, însă zmeura fiind întodeauna subiectul principal.

Ingrediente pentru 5-6 porții

  1. 500g zmeură
  2. 2 albușuri
  3. 50g îndulcitor pe bază de ștevie
  4. 3-4 foi gelatină
  5. 150g mascarpone
  6. 30g miere
  7. Câteva bucăți de ciocolată (pentru servit – opțional)

Mod de preparare 

În primul rând, se pun foile de gelatină la fiert, iar după acest pas, se spală foarte foarte bine zmeura, apoi se usucă în hârtie de bucătărie, iar după, se dă prin blender. Compoziția se strecoară printr-o sită, pentru a elimina sâmburii, iar sucul obținut se pune la fiert, la foc mic.

Sucul se ține pe foc până când se încălzește, dar nu se aduce la punctul de fierbere. Se adaugă peste suc, gelatina, scursă de apă, iar apoi îndulcitorul. Toate aceste ingrediente, se amestecă până când se dizolvă gelatina și îndulcitorul. După acest pas, amestecul se lasă să se răcească complet.

Albușurile se bat spumă, până iese o spumă fermă. Separat, într-un bol se amestecă mascapone cu mierea și se adaugă treptat sucul de zmeură, după ce acesta s-a răcit complet. Apoi, se încorporează, spuma de albușuri, cu mișcări lente și circulare.

Mousse-ul se poate servi în pahare sau în borcănașe mici. Se adaugă compoziția obținută în recipeintul din care doriți să mâncați preparatul. Chiar dacă amestecul obținut este unul moale, acesta se va întări la frigider.

La final, se pune compoziția la frigider, peste noapte, aproximativ 12 ore. Se poate adăuga opțional și ciocolată peste, sau orice alte ingrediente pe care le preferați.

Cu siguranță acest desert o să atragă atenția tuturor persoanelor care îl vor gusta. Este un preparat perfect pentru duminicile călduroase, petrecute cu cei dragi, fiind unul dintre cele mai delicioase și fresh deserturi.

Dacă rămâneți fără idei pentru rețete de deserturi, puteți încerca și prepararea unor brioșe cu lămâie!

 

Cover - sursa: Freepik.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *