logo
Search
Generic filters
Exact matches only

10 idei simple, dar eficiente pentru îngrijirea pielii uscate

crema-de-fata_15473735

Pielea uscată trebuie îngrijită cu atenție, în caz contrar pot apărea complicații și îmbătrânire prematură. Acest tip de piele se caracterizează prin acea senzație de „strângere” dacă nu se aplică o cremă hidratantă după spălare. Este și lipsită de strălucire, predispusă la riduri. Așadar dacă vă recunoașteți în această descriere, faceți tot posibilul pentru a-i reda pielii hidratarea de care are nevoie. Este destul de simplu și la îndemână să puneți în practică câteva idei.

1. În fiecare dimineață, după ce v-ați spălat pe față și ați făcut duș aplicați o cremă hidratantă pentru piele uscată.

2. Pentru un efect de durată, puteți folosi gel sau ulei de aloe vera. Se aplică pe piele imediat după ce v-ați spălat. Această plantă are o capacitate deosebită de a hidrata și vindeca eventuale afecțiuni ale pielii.

3. La fel de eficiente sunt și cremele din gălbenele. Această plantă este renumită ca fiind un emolient eficient. Tot din gălbenele se pot face băi de aburi pentru ten.

4. Probabil ați văzut în magazine creme care conțin miere. Este de preferat să înlocuiți aceste creme cu miere și să aplicați pe față/mâini/coate și alte zone cu problem o mască. Mierea trebuie încălzită ușor pentru a putea fi aplicată, apoi trebuie lăsată să acționeze timp de 15 minute, după care se îndepărtează cu apă călduță.

5. Uleiul de lavandă este un hidratant foarte bun. Îl puteți folosi ca atare, ca o mască sau să îl puneți în cadă în timp ce faceți baie.

6. O alimentație bogată în acizi grași omega 3 vă poate ajuta să remediați problemele cauzate de pielea uscată. Din dieta voastră nu trebuie să lipsească peștele, de preferat somon.

7. Semințele și nucile sunt bogate în acizi omega 3 și uleiuri. Pe lista semințelor și nucilor care trebuie consumate frecvent sunt semințele de in, nucile, semințele de floarea soarelui, susan, arahide etc.

8. Includeți în dieta voastră cât mai multe legume și fructe crude, acestea asigurând o hidratare optimă a organismului.

9. Nu uitați să beți suficientă apă, adică 1,5-2 litri într-o zi.

10. Cofeina și alcoolul trebuie evitate pe cât posibil deoarece au efect diuretic și elimină fluidele și elementele nutritive din organism.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *