Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

6 motive ca să te apuci de alergat

În cazul în care simţi că ai nevoie de o schimbare de calitate în viaţa ta, vrei să ai mai multă energie, vrei să te poţi concentra mai bine, alergatul e unul dintre lucrurile simple care poate face o mare diferenţă. Nu numai pentru beneficiile asupra corpului ci şi asupra vieţii tale în general.

1.E adevărat că la sală sunt aparate care te pot ajuta poate să arzi mai multe grăsimi, dar alergând începi un nou stil de viaţă. E atât de simplu. Ai nevoie doar de o pereche de pantofi sport comozi şi de îmbrăcăminte adecvată. Nu trebuie să fii într-o condiţie fizică foarte bună. Poţi începe încet, de la orice nivel şi în câteva săptămâni vei vedea diferenţa.

2.Cu toate că este unul dintre cele mai simple exerciţii, ai parte de numeroase beneficii. Pe lângă faptul că e un exerciţiu cardiovascular excelent şi îţi va ţine muşchii inimii în formă, vei arde şi o mulţime de calorii. În plus, îţi lucrezi o mulţime de muşchi în timp ce eşti în aer liber şi te bucuri şi de vitamina D oferită gratuit de soare.

3.Cu toate că multă lume se plânge de durerile de încheieturi după o sesiune de alergat, motivul adevărat al degradării lor este greutatea în exces. Aşa că e mult mai bine să ai muşchii lucraţi şi încheieturile obişnuite cu mişcarea, decât să începi să alergi la o vârstă mai înaintată când aceste probleme sunt deja severe şi îţi afectează calitatea mişcărilor.

Citeşte şi despre Cum să găseşti sportul potrivit şi să te ţii de el

4.Vei fi mai puţin stresat. Alergătorii se pot concentra mult mai bine la sarcinile de zi cu zi, în special dacă au avut parte de sesiunea de jogging dimineaţa. În acest fel porneşti ziua cu o minte limpede, ai timp să-ţi pui gândurile în ordine şi să te bucuri de natură încă de la primele ore ale zilei.

5.Reduci riscurile a numeroase boli. Ştim cu toţii că cei care fac sport în mod frecvent au risc scăzut de obezitate, nivelul tensiunii arteriale şi al colesterolului mai mic, risc scăzut de osteoporoză sau reumatism şi chiar risc scăzut al unor boli precum demenţa. Sportul de ţine activ atât fizic cât şi psihic şi te menţine tânăr.

6.Vei trăi mai mult. Un studiu a urmărit pe termen lung un grup de alergători şi un grup de persoane cu un stil de viaţă sedentar. Pe măsură ce înaintau în vârstă se observau diferenţele pe care cele două grupe le aveau în executarea unor sarcini simple precum mâncatul, deplasarea, deschiderea unei cutii de lapte, igiena personală, etc. În final, rezultatul (destul de morbid) a fost că 85% din alergători erau încă în viaţă şi cu o stare de sănătate bună în timp ce din grupul sedentarilor doar 66% mai trăiau.

foto

Picture of Simona

Simona

Simona locuieşte în Cluj-Napoca şi lucrează în domeniul ONG. Îi place foarte mult să citească, să scrie şi să fie înconjurată de cărţi. Pe Simona o interesează tot ce ţine de dezvoltarea personală, îi plac proiectele faine, în special cele de voluntariat sau care au un impact social ridicat.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *