logo
Search
Generic filters
Exact matches only

7 trucuri pentru un ten perfect

Nu trebuie să ai 20 de ani ca să deții un ten perfect. Frumusețea se poate învăța. Obiceiurile pe care le avem influențează în mod direct sănătatea pielii noastre. Fumatul, stresul sau expunerea excesivă la soare pot să aibă efecte ireversibile asupra tenului. Așadar, prevenirea este cea mai bună soluție.

Cele 7 trucuri ale unui ten perfect:

  1. Renunță la fumat – fumatul are efecte dăunătoare nu doar asupra sănătății noastre, ci și asupra tenului. Dacă expunerea la soare ocupă primul loc în clasamentul celor mai dăunătoare cauze ale îmbătrânirii tenului, fumatul ocupă locul 2. Nicotina contractă vasele de sânge și scade fluxul de oxigen de la nivelul pielii, provocând îmbătrânirea prematură a tenului.
  2. Utilizează tratamente faciale – Măștile pentru față realizate în casă sunt extrem de benefice pentru tenul nostru. În plus, hidratează tenul, oferind o curățare profundă, iar dacă tratamentul facial este aplicat prin masarea tenului, avantajele vor fi mai multe.
  3. Folosește cremă pentru protecție solară Crema pentru protecția solară are un efect benefic asupra tenului, indiferent de anotimp. Pe piață există diverse creme destinate protejării tenului de razele solare. Este foarte utilă și luptă împotriva îmbătrânirii tenului.
  4. Hidratează tenul – tenul nostru necesită o hidratare permanentă, așadar, nu uita de hidratarea zilnică a tenului. Nu uita să apelezi atât la o hidratare externă, utilizând diverse creme de hidratare, cât și o hidratare internă – consumând cel puțin 8 pahare de apă pe zi.
  5. Nu uita de zona pieptului și a gâtului – Gâtul și de sunt principalele zone în care apar primele semne de îmbătrânire ale tenului. Combate îmbătrânirea utilizând creme hidratante care conțin vitamina A sau C.
  6. Evită bronzarea – Expunerea la soare cauzează îmbătrânirea pielii. Pe cât posibil, evită efectele nocive ale bronzării, în mod special bronzarea artificială. Efectele solarului sunt extrem de nocive. Totuși, dacă alegi să te expui la soare, folosește o cremă de protecție solară cu un factor de protecție (FPS) cât mai mare.
  7. Menține o rutină zilnică de îngrijire a pielii – pielea noastră are nevoie de o îngrijire permanentă. Nu uita să te demachiezi în fiecare seară pentru a evita îmbătrânirea tenului și înfundarea porilor.

Voi ce alte trucuri de îngrijire a tenului utilizați?

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *