logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Avocado – cele 7 beneficii pentru frumusețe

Fructele de avocado sunt cunoscute pentru beneficiile lor hidratante. Sunt bogate în vitamina B, E și potasiu, având un conținut ridicat de acizi grași esențiali. În plus, au efecte antioxidante, mențin sănătatea sistemului cardiovascular, reglează nivelul glicemiei, tratează problemele dermatologice și alte numeroase afecțiuni. Avocado deține o serie de beneficii și pentru frumusețe. Principalele beneficii pentru frumusețe sunt:

  • Oferă strălucire părului – realizați o mască de păr pe bază de avocado prin decojirea și pasarea unui avocado, adăugați un gălbenuș de ou și o jumătate de lingură de măsline. Conținutul obținut, aplicați-l pe păr. Lăsați-l să acționeze 20 de minute. Clătiți bine, apoi spălați-l cu șampon. Părul dumneavoastră va avea o strălucire de invidiat, va fi mult mai hidratat și mai catifelat.
  • Elimină umflăturile de sub ochi – tăiați 2 felii de avocado și țineți-le sub ochi timp de 15-20 de minute. Acest truc ajută ochii să se relaxeze, eliminând umflăturile.
  • Tratează tenul gras – pasați un avocado cu un ou și o lingură de suc de lămâie. Curățați fața și apoi aplicați compoziția pe față. Lasați-o să acționeze timp de 15-20 de minute și apoi clătiți cu apă călduță.
  • Mască pentru tenul uscat – ai un ten deshidratat și uscat? Realizează o mască pentru acest tip de ten utilizând o jumătate de avocado, pe care îl veți pasa cu ajutorul unui blender, apoi întindeți-l pe față și pe gât. După 20 de minute de la aplicare, clătiți cu apă caldă.
  • Exfolierea tenului – realizați o mască dintr-un avocado, un albuș de ou, o lingură de suc de lămâie, aplicați pe față și lăsați să acționeze 15-20 de minute. Îndepărtați masca cu apă călduță.
  • Demachiant facial – avocado poate fi utilizat pentru curățarea și demachierea tenului. Pentru demachierea feței aveți nevoie de un gălbenuș de ou, jumătate de cană de lapte și un avocado decojit. Realizați o pastă din avocado cu ajutorul unui blender, adăugați gălbenușul de ou și laptele. Aplicați pe față compoziția cu ajutorul unor discuri de demachiere. Apoi curățați fața cu apă caldă.
  • Hidratează pielea – avocado-ul poate să înlocuiască cu succes, crema de corp. Amestecați o lingură de suc de lămâie cu un avocado care a fost pasat într-un blender. Aplicați compoziția în zonele în care doriți ca pielea să fie mai hidratată și mai catifelată. Lăsați compoziția să acționeze aproximativ 15 minute. Apoi clătiți cu apă caldă.

Vezi de ce Femeile frumoase dăunează grav sănătății!” sau afla care sunt “Cele mai bune sfaturi de frumusețe pentru perioada iernii” .

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *