Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Mierea are atât de multe beneficii pe care oamenii nu le cunosc. Sau le cunosc, însă uită de ele şi aleg mereu remedicii chimice, medicamente scumpe, când mierea consumată regulat poate preveni şi vindeca multe boli şi, mai ales, întărește sistemul imunitar. Iar un beneficiu extrem de mare e faptul că mierea este naturală și are un gust atât de bun. Mai jos mai multe beneficii ale mierii de albine:

Mierea protejează pielea

Mierea conține, în mod natural, proprietăți antioxidante, anti-fungice și anti-microbiene care protejează pielea de bacteriile transmise pe cale aeriană și chiar ajută la vindecarea rănilor, erupții cutanate și luptă împotriva infecțiilor pielii.

Mierea este super-hidratantă

Nu degeaba ne este recomandat iarna să folosim măști de față home-made cu miere, să ne dăm cu miere pe buze seara, să alegem creme de mâini care conțin miere. Poate fi amestecat și cu alte ingrediente pentru un plus de vitamine și minerale! Antioxidanții naturali pe care îi conține mierea în mod natural luptă împotriva radicalilor liberi din mediu și ne ajută să ne păstrăm tenul mai tânăr și mai sănătos pe termen lung.

Mierea ajută la vindecare

Ne-a fost recomandat încă de mici copii să mâncăm miere atunci când suntem răciți, și asta pe bună dreptate. Există Strepsils cu miere, Fervex cu miere și mereu ni se amintește să ne îndulcim ceaiurile cu miere în loc de zahăr. Asta pentru că mierea este un îndulcitor natural care ajută la creșterea imunității.

Mierea îți dă energie

Încearcă, timp de o săptămână, să renunți la cafea şi o să vezi că mierea face cu succes faţă orelor în care ai nevoie de cofeină. O cafea pe zi e sănătoasă, însă mai multe nu! De aceea, recomandăm ca măcar în timpul zilei să alegeți ceai cu miere sau un snack (cereale cu lapte şi miere, toast cu unt şi miere) care o să vă dea energia de care aveți nevoie într-un mod natural şi sănătos.

Mierea e ingredientul perfect împotriva mahmurelii

Ştiu că doamnele ajung mai rar în starea asta, dar totuşi majoritatea aţi experimentat măcar o dată în viaţă senzaţia de mahmureală după o noapte cu mult alcool. Dureri de cap, piele îmbâcsită, muşchi care dor – acestea sunt doar câteva dintre simptome. Staţi liniştite, mierea o să va pună pe picioare. Preparaţi un shake cu iaurt, portocale şi 2 linguri mari de miere şi o să vedeţi în scurt timp că o să va simţiţi mult mai bine. Zaharurile naturale din miere accelerează oxidarea alcoolului de către ficat.

Mierea elimină mirosul neplăcut a gurii

Ai probleme cu ficatul, carii sau probleme gingivale? Atunci mierea o va scape de mirosul neplăcut din gură. Foloseşte reţeta următoare: ia o cană mică de apă călduţă pune în ea 2 linguriţe de miere şi puţină scorţişoară, apoi spală-ţi gura cu ea.

Mierea îți oferă toți nutrienții

Mierea este un ingredient de bază în alimentație. Aceasta conţine antioxidanţi, vitamine, minerale şi apă! Aşa că, dacă vreodată vă pierdeţi prin sălbăticie sau rămâneţi captivi pe o plajă pustie, tot ce vă trebuie e borcănelul cu miere la îndemână.

Mierea omoară paraziţii şi remediază acneea

Mierea are zeci de beneficii şi aici v-am spus doar o parte din ele! Însă, încă unul major e că mierea este unul din puținele alimente care nu se strică niciodată! Îşi pierde textura, se zahariseste, dar nu se strică!

Citeşte in continuare despre 14 lucruri pe care nu le ştiai despre ceai sau 9 lucruri pe care nu le ştiai despre lapte

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Alicee

Alicee

Alicee este o călătoare pasionată de scris. Fiecare oraș nou pe care îl vizitează, o ajută să descopere noi oameni, de la care învață cât mai multe lucruri interesante. Iar vouă vă împărtășește trucurile și sfaturile pe care le-a descoperit de-a lungul anilor.

Comentarii

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *