logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Cum alegi fondul de ten potrivit?

Cumpărarea unui fond de ten poate să fie destul de dificilă. Pentru început trebuie să știți exact ce tip de ten aveți pentru a putea găsi produsul potrivit. Dacă considerați că nu vă descurcați, cel mai bine e să apelați la personal specializat. De asemenea, sunt unele farmacii care fac teste de sebum și care pot să vă ofere informații în această privință.

Indiferent de locul de unde doriți să le achiziționați, fie magazine de cosmetice, unde în general există un personal specializat care să vă sfătuiască, și sunt și mai multe șanse să primiți un tester înainte de cumpărare, fie în farmacii, regulile sunt aceleași. În farmacii găsiți produse dermato-cosmetice și pentru tipuri de ten sensibile, alergice ce au nevoie de o îngrijire specială.

În principiu găsiți produse destul de bune și la prețuri accesibile în ambele locuri. Totuși, fondul de ten nu este produsul la care să faceți economie! Alegeți un loc unde să beneficiați de lumină naturală și de preferat unde sunt testere, să puteți să încercați înainte culoarea și textura.

Cum trebuie să procedați?

Indiferent de culoarea pielii, trebuie să optați tot timpul pentru nuanțe neutre. Prin neutru vreau să zic că acesta nu trebuie să conțină tente roz, portocalii, galbene sau gri. Acestea nu arată deloc natural și în plus dau efectul de mască.

Testați fondul de ten la lumina zilei, lumina din magazine sau farmacii poate să fie înșelătoare. Ideal e să testați produsul direct pe ten, dar dacă acest lucru nu este posibil, măcar pe partea interioară a încheieturii mâinii.

Înainte să cumpărați un produs puteți cere un tester pe care să îl probați acasă împreună cu restul produselor de machiaj.

Nu cumpărați produse mai închise la culoare doar din dorința de a părea mai bronzate, o să arate inestetic.

Rugați personalul magazinului/farmaciei să vă ajute în alegerea formulei potrivite și a nuanței.

Alegeți un fond de ten cu protecție solară, cel puțin SPF 15. Acestea trebuie să conțină ingrediente precum dioxid de titanium sau oxid de zinc.

Chiar dacă există fonduri de ten ce spun că pot face minuni pentru tenul gras sau uscat, majoritatea etichetelor sunt puțin exagerate. Nu trebuie să vă gândiți că acesta o să facă minuni fără o îngrijire completă. În primul rând, trebuie să alegeți un fond de ten cu factor de protecție și în funcție de tipul de ten, acesta trebuie să fie fluid, pentru tenul gras sau mixt și cremă sau compact pentru cel uscat sau normal.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *