Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Cu toate că, de multe ori, este considerată o problemă a adolescenţei datorită schimbărilor hormonale, acneea apare şi la vârsta maturităţii. În special femeile aflate la menstruaţie se confruntă cu apariţia coşurilor şi a punctelor negre. Există câteva remedii simple pentru a-ţi păstra tenul curat şi a preveni apariţia coşurilor, dar şi câteva metode de a scăpa mai rapid de ele.

În primul rând, pentru a avea un ten cât mai curat, e necesar să avem grijă la dietă. Nu s-a demonstrat încă dacă alimentele prăjite sau dulciurile în exces duc la apariţia coşurilor, dar se ştie că o dietă care include fructe şi legume în abundenţă şi minim 2 litri de apă pe zi, vă ajută la menţinerea unei piei curate.

În plus, e important să nu vă atingeţi faţa prea des deoarece, pe parcursul zilei, mâinile intră în contact cu tot felul de bacterii.  Încercaţi să ţineţi şi părul departe de faţă şi de frunte. Cu toate că de multe ori aveţi tendinţa să folosiţi machiaj pentru a masca micile imperfecţiuni, e mai bine să lăsaţi porii să respire şi astfel, coşurile o să dispară mult mai repede.

Cu toate că e una din cele mai grele reguli, încercaţi să nu strângeţi coşurile deoarece doar le veţi agrava starea. Evitaţi să vă spălaţi pe faţă mai mult de două ori pe zi deoarece atunci când ne spălăm, glandele sebacee devin mult mai active şi produc mai mult sebum.

La capitolul tratament, există câteva variante simple pe care le puteţi încerca. Usturoiul, cu toate că nu este cea mai plăcută alegere, vă poate ajuta la vindecarea acneei. O felie de usturoi tăiat sau puţin suc stors şi pus pe zona cu probleme şi lăsat să acţioneze timp de o jumătate de oră poate fi extrem de  benefic.

Sucul de mentă aplicat în fiecare noapte timp de 2 săptămâni vă poate ajuta la tratarea completă a acneei. Puteţi încerca şi un amestec de miere şi suc de lămâie care trebuie la fel lăsat să acţioneze peste noapte.

Trebuie să faceţi clar distincţia între acnee ca şi condiţie medicală, în cazul în care aveţi constant problem grave cu coşurile, sau coşurile care apar doar la menstruaţie sau în anumite perioade specifice. Dacă după încercarea mai multor metode nu observaţi îmbunătăţiri, e mai bine să consultaţi un medic dermatolog care să vă recomande un tratament.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Picture of Simona

Simona

Simona locuieşte în Cluj-Napoca şi lucrează în domeniul ONG. Îi place foarte mult să citească, să scrie şi să fie înconjurată de cărţi. Pe Simona o interesează tot ce ţine de dezvoltarea personală, îi plac proiectele faine, în special cele de voluntariat sau care au un impact social ridicat.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *