Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Cum să te îmbraci bine şi ieftin

De multe ori în viaţă suntem puse în situaţia în care avem nevoie să arătăm bine, să fim îmbrăcate la modă, chiar dacă avem un buget limitat. Se poate întâmpla în studenţie când, fiind prinse în competivitatea ţinutelor unice şi ieşite din comun pe care le afişează fetele la universitate, e greu să ţinem pasul cu ele dintr-un buget de student. Se poate întâmpla când ajungem la job şi salarul e foarte mic, deşi au pretenţia la un dress code cu clasă. Apoi vine perioada în care devenim mămici şi bugetul se subţiază considerabil, deşi trebuie să ne schimbăm garderoba lunar, în funcţie de transformările corpului nostru. Dar pe lângă aceste perioade se poate întâmpla să ai o vara plină de evenimente la care trebuie să participi (nunţi, botezuri, onomastici, cocktailuri) care toate cer o ținută nouă, chiar dacă nu ţi-o permiţi. Pentru toate aceste situaţii îţi scriem sfaturi de shopping, ca să ştii cum să te îmbraci bine şi ieftin:

Cumpără haine versatile

Haine pe care le poţi combina într-o mie de feluri! Chiar dacă moda dictează un anumit trend, o dată ce ai foarte multe haine clasice e uşor să le combini cu ceva nou care să te scoată în evidenţă. Aşa că pentru început cumpără-ţi piese de bază gen: pantofi cu toc roşii şi negri, sandale albe, o pereche de mocasini de vară toate de piele cu look elegant şi scump. Poţi urmări reducerile din extra-sezon pentru a le prinde la oferte cu preţuri bune. Apoi treci la fuste şi rochii clasice gen little black dress, o fustă mini, câteva cămăşi, un sacou cu croi perfect pentru tine! După ce ai piesele de bază, accesorizează-te cu bijuterii, genţi, eşarfe, ochelari de soare la modă, din ultimele colecţii. Mai poţi completa garderoba cu 2-3 haine la modă, în fiecare sezon şi vei arăta mereu ca scoasă din cutie deşi per total cheltui puţini bani lunar.

Fă schimb de haine şi bijuterii

Uneori ai nevoie de haine noi urgent şi nu ai bani pentru asta. Dacă ai noroc ca prietenele tale să poarte aceeaşi măsură, propune-le un schimb de haine. Alege ceva nou din garderoba lor şi oferă la rândul tău ceea ce au ele nevoie! Dacă nu ai prietene ce poartă aceeaşi măsură sau stil ca al tău, oricum poţi să împrumuţi accesorii şi să transformi hainele tale într-un nou look.

Cumpără haine vintage din pieţele de vechituri sau Second Hand

Nu subestima aceste locuri, uneori poţi găsi piese vestimentare de valoare în ele. Haine de firmă la preţ de nimic. Unele sunt chiar noi, au eticheta pe ele. Nu e nici o ruşine să îmbraci astfel de haine cât timp sunt în stare bună şi îţi vin perfect. E drept că trebuie să cauţi mult, sunt zile când nu vei găsi nimic şi vei ieşi din magazine dezamăgită, dar vor fi şi zile când ieşi cu un braţ de haine, poate noi, frumoase, la preţul unui tricou din mall.

Urmăreşte reducerile

Un alt mod de a te îmbraca bine şi ieftin este să urmăreşti constant site-urile cu haine preferate, să te abonezi la newsletter şi să acţionezi rapid fiindcă cel mai adesea stocul e limitat iar reducerea ţine 24-48 de ore.

În final îţi dorim spor la shopping şi multă răbdare!

Picture of Alicee

Alicee

Alicee este o călătoare pasionată de scris. Fiecare oraș nou pe care îl vizitează, o ajută să descopere noi oameni, de la care învață cât mai multe lucruri interesante. Iar vouă vă împărtășește trucurile și sfaturile pe care le-a descoperit de-a lungul anilor.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *