logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Cum să-ți pregătești tenul pentru machiaj

Atunci când mergi la un profesionist, tenul tău arată întotdeauna impecabil, luminos și perfect hidratat, iar machiajul îți rezistă toată ziua. Te-ai întrebat vreodată de ce ție nu îți rezistă machiajul la fel de mult, chiar dacă folosești produsele potrivite? Răspunsul e simplu. Un make up artist știe să îți pregătească tenul astfel încât tu să nu ai probleme cu machiajul pe tot parcursul zilei. Partea bună e că poți face și tu acasă asta, pentru a avea mereu rezultate bune în aplicarea și rezistența machiajului. Iată cum:

Curăță-ți tenul dimineața și seara

Folosește un demachiant spumant sau o loțiune micelară și curăță-ți tenul dimineața înainte să aplici machiajul, dar și seara când îl îndepărtezi. Este important să ții minte că demachierea nu înseamnă doar curățarea machiajului de pe față, în ciuda numelui. Defapt, demachierea constă în curățarea machiajului și al impurităților adunate peste zi pe tenul tău. Dacă vrei să te convingi fă un exercițiu: plimbă-te o zi prin oraș complet nemachiată, iar seara când ajungi acasă umezește o dischetă de vată în demachiant/loțiune micelară și șterge-ți fața. Vei vedea că, deși nu ai purtat machiaj, discheta nu va rămâne curată.

Folosește un exfoliant ușor

Odată la câteva zile este important să îți eliberezi tenul de celulele moarte. Redă-i luminozitatea prin exfoliere. Ai grijă să folosești un produs blând, care să nu îți zgârie pielea. Dacă optezi pentru exfolierea cu produse naturale, ai grijă să nu folosești granule prea mari sau prea aspre care ar putea să îți afecteze neplăcut pielea. Dacă optezi pentru produse de exfoliere din comerț, verifică lista de ingrediente și ai grijă ca nu cumva să existe ingrediente care pot să îți provoace alergii sau iritații.

Nu sări peste loțiunea tonică

Dacă ți se pare că folosești prea multe produse de îngrijire, sau ți se pare că loțiunea tonică nu face nimic pentru tenul tău, te înșeli. Rolul ei este să îndepărteze resturile de produs de pe fața ta și să echilibreze ph-ul pielii tale. După demachiere folosește un tonic, indiferent dacă este sub formă de spray sau îl îmbibi într-o dischetă de vată. Ai grijă ca produsul să se potrivească tipului tău de ten.

Hidratează, hidratează, hidratează

Nu contează ce tip de ten ai. Mitul conform căruia doar tenul uscat are nevoie de hidratare este doar atât, un mit. Este important să ții cont de tipul tău de ten pentru a alege cea mai potrivită cremă hidratantă pentru tine, însă nu uita să o folosești. De folosirea cremei hidratante depind mulți factori, de la luminozitatea și pielea fără imperfecțiuni și până la aderența machiajului și rezistența lui pe parcursul purtării.

Formează-ți o rutină zilnică folosindu-te de acești 4 pași vitali în îngrijirea tenului și vei vedea cum machiajul se aplică mai ușor și rezistă mai mult timp pe fața ta.

Citește și Când e bine să îți schimbi cosmeticele

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *