Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
Femeie cu ten sănătos
Femeie cu ten sănătos

Importanța unui stil de viață sănătos pentru un ten curat

Există foarte mulți factori care contribuie la sănătatea pielii și acești factori sunt diferiți pentru fiecare persoană. Sunt foarte multe persoane norocoase care s-au născut cu un ten fără imperfecțiuni și fără tendințe acneeice, însă un număr foarte mare de persoane caută soluții cât mai eficiente pentru un ten curat și sănătos. Pe lângă produsele recomandate de către medicii dermatologi și cremele speciale pentru ten, este important de a avea o rutină externă care nu contribuie doar la sănătatea tenului, dar și la sănătatea interioară și exterioară a corpului. Așadar, am pregătit aici câteva informații utile, care ar putea avea efecte foarte benefice pentru pielea tenului. Este foarte important de știut și faptul că nu toate lucrurile funcționează pentru toată lumea, iar tenurile oamenilor sunt foarte diferite și complexe.

1. Urmarea unei diete echilibrate și sănătoase 

Dacă te confrunți cu un ten acneeic și sensibil, asigura-te că urmezi o dietă echilibrată. Consumul de ciocolată contribuie într-o foarte mare măsură în apariția imperfecțiunilor. Mai multe studii arată faptul că ciocolata încurajază apariția acneei și trebuie consumată în cantități mici și nu foarte des pentru a se vedea efecte asupra pielii. Mai mult, este importantă renunțarea la fast food. Acest gen de mâncare este cunoscut ca fiind unul foarte nesănătos, care conține multe calorii și ingrediente nesănătoase. Consumarea a multor preparate gătite în mult ulei, cum ar fi cartofii prăjiți, chipsurile, au ca efect astuparea porilor și accentuarea imperfecțiunilor. Mulți dermatologi susțin faptul că și lactatele ar trebui eliminate din alimentație pentru un ten sănătos, însă nu există multe studii concrete despre această infoarmație. Așadar, este recomandată consumarea unor alimente cu cât mai multe vitamine, minerale și nutrienți și urmarea unei ditete cât mai echilibrate. Este recomandat consumul de fructe și legume, dar și consumul unor preparate care nu au foarte mule grăsimi.

Mâncare sănătoasă

Sursă foto: freepik.com

2. Consumul a doi litri de apă 

Consumul de apă este un factor esențial pentru a avea un ten hidratat și curat, iar acest lucru nu mai este de foarte mult timp o noutate. Hidratarea superficială contribuie foarte mult la apariția imprfecțiunilor. Având o rutină corectă de hidratare are doar beneficii asupra pielii. Nu este sufiecientă doar folosirea unor creme care hidratează foarte bine tenul, întrucât consumul a 2 litri de apă este un factor necesar. Consumul de apă ajută și la prevenția îmbătrânirii premature a pielii. Apa ajută la împingerea celulelor către epidermă, lucru care are un efect surpinzător asupra ridurilor și asupra încetinirii apariției semnelor îmbătrânirii tenului.

Apă

Sursă foto: freepik.com

3. Sportul

Este cunoscut faptul că sportul are o multitudine de beneficii pentru formarea unui stil de viață sănătos și o rutină benefică pentru interiorul și exteriorul corpului. Majoritatea oamenilor fac sport pentru a se menține în formă și pentru a avea un corp pe placul lor. Pe cât de multe beneficii are sportul asupra exteriorului, atât de multe are și asupra pielii feței. În primul rând, prin sport se stimulează producerea de colagen, care ajută la prevenția acneei. Colagenul este o proteină a pielii care se împuținează odată cu trecerea anilor, însă prin sport aceasta se poate stimula din nou. Pe de altă parte, prin sport, pielea devine mai moale, mai elastică și mai curată. Prin sport, se produce transpirație, astfel, datorită acesteia se elimină toxinele din corp, acumulate din cauza unor factori externi, precum: mâncatul nesănătos, fumatul sau poluarea.

Două persoane care aleargă

Sursă foto: freepik.com

Dacă te confrunți cu un ten cu imperfecțiuni și nu știi de ce nu funcționează cremele și esențele speciale pentru pielea feței, este foarte important să ai un stil de viață sănătos și foarte benefic din toate punctele de vedere asupra pielii și a corpului.

Chiar dacă urmăm o rutină benefică pentru ten, sunt un plus și tratamentele cosmetice la un salon profesional.

Cover - Sursă foto: freepik.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *