logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Obiceiuri de frumuseţe care îţi pot strica imaginea

Closeup portrait of a beautiful woman with long chestnut red straight hair holding hairdryer. fashion studio portrait

Femeile au multe obiceiuri de înfrumuseţare care le pot distruge accidental imaginea. Multe dintre ele pot părea inofensive, dar în timp pot deveni o problemă gravă de sănătate. Pentru a lua la cunoştinţă acest lucru şi pentru a corecta pe viitor aceste obiceiuri proaste îți sugerăm câteva dintre ele şi soluţiile pentru a arăta spectaculos.

1. Dacă folosești uscătorul de păr cu putere mare trebuie să ştii că aerul cald activează glandele sebacee şi face ca părul să arate gras şi lipsit de hidratare. De aceea e bine să îl programezi pe prima treaptă (care, de fapt, e mai mult rece) şi să ţii uscătorul la 15 cm de cap atunci când începi să îți usuci părul. Femeile cu părul gras ar trebui să folosească uscătorul cât mai puţin, iar cele cu părul uscat să folosească concomitent o soluţie protectoare, hidratantă şi care oferă strălucire părului (există multe în comerţ).

2. Vopsitul părului dacă nu e întreţinut permanent. Trebuie să ştii că dacă începi să îți vopsești părul, după maxim o lună iese culoarea la rădăcină şi arată foarte rău. De aceea dacă nu ai banii necesari sau dispoziţia necesară pentru a te vopsi de câte ori este nevoie, mai bine nu o face de la bun început. Încă un lucru de avut în vedere e culoarea aleasă. Blondul e cea mai dificilă culoare fiindcă rădăcinile negre au un contrast foarte mare şi se vede foarte urât. De asemenea, trebuie să ştii că după ce te vopsești o dată, durează luni, poate chiar ani până ajungi înapoi la culoarea ta naturală, uniform, pe toată lungimea părului.

3. Nu dormi machiată. Mai ales în tinereţe şi studenţie, când petrecerile se ţin lanţ şi orele sunt limitate, parcă nu-ţi mai vine să începi procesul de demachiere la 5 dimineața. Însă asta e o eroare gravă care îți poate strica imaginea şi dăunează tenului pe termen lung. Machiajul îmbâcsit lasă urme vizibile în decursul timpului şi nimeni nu-şi doreşte un ten matur, fără viaţă. De asemenea rimelul în timpul somnului poate provoca conjunctivită. De aceea îți recomandăm să faci un efort minim, cu şerveţele demachiante şi o cremă hidratantă de noapte, iar apoi dimineaţa curăţă-ţi tenul folosindu-te de o rutină de îngrijire prestabilită.

4. Renunţă la ronţăitul unghiilor. Unele femei pur şi simplu nu pot avea grijă de manichiură, fiindcă în momentele de inconştienţă îşi rod unghiile până la carne. Acesta e un obicei foarte prost care îți poate provoca infecţii grave ale unghiilor. Ca să renunţi la acest tic nervos, cel mai bine ar fi să mergi la cosmetică o dată pe săptămână, să îți îngrijească cuticulele, să îți dea o formă frumoasă unghiilor şi să le facă cu lac. Apoi când culoarea începe să se decojească, şterge-le cu acetonă şi aplică un lac transparent, care să le menţină tari până la următoarea vizită la manichiură. De asemenea, pentru a le întări în mod natural consumă mult calciu, fier şi zinc.

5. Nu îți strânge coşurile. Mai ales în tinereţe, când acneea îşi face de cap, abţine-te să umbli la faţă. Dacă le storci, pe lângă o infecţie te poţi alege şi cu nişte urme pe ten, pentru toată viaţa, care o să îți strice imaginea pe termen lung. Cel mai bine e să le lași în pace, iar noaptea să le tratezi cu o loţiune specială care le usucă. De asemenea, urmează o dietă cu alimente care luptă împotriva coşurilor.

Cu aceste sfaturi simple o să ai grijă de frumuseţea ta pe termen lung. Nu uita să ai o dietă echilibrată şi să faci exerciţii de cel puţin trei ori pe săptămână pentru a rămâne sănătoasă. Amintește-ți că sănătatea înseamnă frumuseţe!

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.