Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Rutina de dimineaţă dacă eşti la dietă

Nu este un mit faptul că oamenii care se trezesc foarte de dimineaţă şi au o rutină prestabilită slăbesc mai uşor. Cum este posibil asta? În primul rând oamenii care se trezesc mai devreme sunt activi mai mult timp fiindcă după-masă ritmul de viaţă scade şi seara de obicei lenevim.

Deci dacă te trezeşti direct la 12 practic sari peste cea mai activă şi energică parte a zilei. În al doilea rând oamenii ce se trezesc devreme au un program de somn bine stabilit, odihnitor, natural, care se sincronizează cu ceasul biologic şi sunt mult mai productivi, reuşind să fie mai activi pe toată perioada zilei fiindcă au resursele de care au nevoie. La rândul sau programul de somn accelerează metabolismul care după cum ştiţi va ajută să slăbiţi!

Metabolismul este procesul prin care corpul vostru transformă alimentele în energie. Rata metabolică scade constant o dată cu trecerea anilor, începând de la 20 de ani, arderile se fac din ce în ce mai lent. De aceea trebuie să îi daţi voi un imbold, iar cel mai bun mod de a face asta este să aveţi o rutină de dimineaţă atunci când sunteţi la dietă:

Pasul 1: Trebuie să va culcaţi devreme şi să va treziţi devreme. Fiindcă multe femei stau la filme până la 3-4 dimineaţă şi apoi dorm doar 8 ore dar asta înseamnă că se trezesc la prânz. Ele spun că sunt active fiindcă dorm puţin şi stau multe ore treze doar că nu e suficient să stai în pat şi să te uiţi la filme. Trebuie să fii activ. Iar noaptea nu mai energia necesară de aceea e mai bine să te trezeşti la primele ore ale dimineţii.

Pasul 2: Beţi 2 pahare de apă rece pe stomacul gol. Apa poate ajuta să creşteţi rata metabolică cu aproximativ 30% într-o singură oră. Apa potabilă rece poate, de asemenea, face organismul vostru să utilizeze mai multă energie pentru a se încălzi.

Pasul 3: Consumaţi micul dejun la o ora-două, după ce vă treziţi! Acest lucru va trezi metabolismul şi îl va pune la lucru, la o rată mai mare. Consumaţi alimente bogate în proteine fiindcă corpul vostru le digera mai greu, folosind până la 7x mai multă energie decât în cazul carbohidraţilor sau a grăsimilor.

Pasul 4: Consumaţi multe condimente la micul dejun. Boia, piper şi mai ales ardei sau praf de chilli. Acestea pot creşte rata metabolică cu până la 23%. Puteţi să le consumaţi alături de ouă care sunt bogate în proteine!

Pasul 5: Începeţi dimineaţa cu exerciţii cardio. Corform teoriei lui Dr Oz, mersul pe bicicletă sau jogging făcut dimineaţa timp de 15-30 minute vă ajută să vă menţineţi silueta datorită faptului că ajută la creşterea metabolică de care aveţi nevoie pentru a arde grăsimile consumate pe parcursul zilei!

Bonus! Atunci când nu reuşiţi să ţineţi tot aceşti paşi (din motive independente de voi) avem pentru voi încă un truc care vă poate ajuta, mai ales în rutina de dimineaţă! Este vorba despre ceaiul verde care vă energizează, are cofeină, antioxidanţi, dar ajută şi la o digestie mai bună şi creşte rata metabolică!

foto

Picture of Alicee

Alicee

Alicee este o călătoare pasionată de scris. Fiecare oraș nou pe care îl vizitează, o ajută să descopere noi oameni, de la care învață cât mai multe lucruri interesante. Iar vouă vă împărtășește trucurile și sfaturile pe care le-a descoperit de-a lungul anilor.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *