Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

 Care sunt cauzele cele mai frecvente a durerilor de cap?

  1. Locul de muncă

Cu siguranță nu ești singura femeie stresată la locul de muncă. Cu toții avem zile stresante, care ne dau dureri de cap, la propriu. Nici nu e de mirare, dar când aceste dureri apar și după ce ai terminat proiectul acela important, sau în vacanță, înseamnă că trebuie să iei măsuri.

Trebuie să o iei înaintea durerii: de fiecare data când simți că nu mai ai control asupra lucrurilor, ia o pauză. Timp de cinci minute încearcă să te concentrezi pe amintiri frumoase, locuri fericite și persoane dragi. Încearcă să faci acest lucru să pară cât mai real, și după cinci minute să te trezești cu zâmbetul pe buze.

Alt lucru care poți să îl faci, e să te programezi la o ședință de masaj de relaxare. Cred că nu e un efort chiar atât de mare să te răsfeți din când în când.

  1. Ai grijă la dietă

Dacă sari peste mesele principale sau trece prea mult timp de la o masă la alta, acest lucru determină scăderi ale glicemiei ce pot declanșa migrene și amețeli. De asemenea, sunt câteva alimente implicate în producerea migrenei, precum alimentele bogate în tiramină: brânzeturi, mezeluri, varză, etc. Alte substanțe ce pot provoca dureri de cap sunt: cafeina, glutamatul monosodic(cel mai des găsit în vegeta și produsele fast-food) și îndulcitorii artificiali.

Ce trebuie să faci e să încerci să consumi alimente la aproximativ 3 ore și să porți un jurnal alimentar, să observi la ce alimente apare durerea de cap. Astfel le poți evita mai ușor pe viitor.

  1. Viața socială

E vineri seara, ieși în oraș cu colegii de muncă, consumi câteva băuturi, stați până târziu în fum sau ieșiți în club. Pe lângă acest lucru, dormi și sâmbătă până la amiază. Nici nu e de mirare că te trezești cu dureri de cap, pe lângă alcool care e răspunzător pentru durerile frecvente, mai e și dereglarea programului de somn, care e critică.

Ce puteți face e să te hidratezi corespunzător înainte să mergi la culcare și să nu te trezești în dimineața următoare mai târziu decât de obicei, cel puțin nu semnificativ, o oră în plus nu are importanță.

  1. Greutatea corporală

Excesul de greutate crește riscul de a dezvolta dureri de cap cronice. Dacă ai câteva kilograme în plus trebuie să începi de acolo. Încearcă să crești nivelul de activitate fizică zilnică și să ai puțină grijă la alimentație.

Astfel, participă la ore de aerobic sau ieși la alergat. Dacă crezi că ești suficient de motivată, poți să faci exerciții în propria casă, o să găsești o mulțime de programe simple și eficiente pe internet.

Foto

Picture of Ioana Răducu

Ioana Răducu

Nutriționist-Dietetician licențiat, cu experiență în consultanță nutrițională individuală și de grup. Absoleventă a specializării de Nutriție și Dietetică, din cadrul Universității de Medicină și Farmacie din Cluj-Napoca, în prezent studentă în anul 2 în cadrul aceleiași universități, la masterul Nutriția și Calitatea Vieții. Îi place să scrie despre nutriție și nu doar, cu intenția aceea a pornit și un blog personal încă din facultate. Îi place să fie tot timpul informată și să transmită mai departe/probabil că și vorbește mult de obicei.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *