Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Beneficiile consumului de castravete

Castravetele este una dintre cele mai consumate legume din lume, fiind cultivat în numeroase țări din regiunile tropicale și temperate, din întreaga lume. Acesta poate fi mâncat atât în forma sa naturală, cât și murat, sub formă de smoothie sau preparat în diverse moduri.

Ce este castravetele?

Castravetele este o legumă târâtoare, ce provine din India și face parte din familia Cucurbitaceae, alături de pepenele galben, dovleacul și dovlecel. Acesta crește, de obicei, pe pământ sau agățând-se pe diferiți suporți din lemn sau ață și de la acesta este consumat „fructul”, care are de obicei formă ovală și poate fi cultivat în diverse varietăți. Cei mai consumați castraveți din țara noastră sunt cei de culoare verde sau galbenă.

Castravetele are o vechime de peste 3.000 de ani. Acesta a fost cultivat inițial în India și Asia de Vest și a ajuns în Europa în timpul Imperiului Roman. Pe lângă vechimea și răspândirea sa, această legumă este cunoscută în special pentru efectele benefice pe care le are asupra organismului. Iată care sunt câteva dintre beneficiile consumului de castravete:

Hidratează organismul

Se știe deja despre castravete că este folosit în diverse tratamente de înfrumusețare a pieli și tenului datorită faptului că este un bun hidratant. Însă, castravetele hidratează organismul și dacă este consumat în starea sa naturală, de aceea este recomandat să fie consumat de către persoanele care nu beau suficientă apă pe parcursul zilei, deoarece această legumă conține 90% apă.

Este bogat în vitamine și minerale

Castravetele se numără printre legumele cele mai bogate în vitamine. Acesta conține vitaminele A, B si C, cea mai mare cantitate de vitamina C (12% din necesarul zilnic) regăsindu-se în coaja acestuia. De asemene, castraveții sunt bogați în potasiu, magneziu și siliciu. Toate aceste vitamine și minerale sunt importante pentru întărirea sistemului imunitar, dar și pentru energizarea organismului. Astfel, persoanele care includ în micul dejun și castravete se vor simți mai plini de energie și mai vioi pe tot parcursul zilei.

Ajută la scăderea în greutate

Un alt beneficiu al consumului acestei legume este acela că este slabă în calorii, iar fibrele sale ajută la digestie, ceea ce contribuie la scăderea în greutate. În plus, castravetele, mai exact zeama acestuia, contribuie la eliminarea toxinelor din organism.

Contribuie la ameliorarea unor boli

De asemenea, se știe că această legumă ajută la dizolvarea pietrelor de la rinichi, reducerea colesterolului și reglarea tensiunii arteriale, deoarece sucul castravetelui conține un hormon numit sterol care este necesar produceri insulinei. În plus, castravetele contribuie și la ameliorarea sau vindecarea mai multor tipuri de cancer, precum: cel ovarian, de sân, de prostata si uterin. Acesta lucru se datorează conținutului de secoisolariciresinol, lariciresinol și pinoresinol, compuși care reduc apariția acestor boli.

Tu obișnuiești să consumi castravete la micul dejun?

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Picture of Cristina

Cristina

Cris este o persoană sociabilă, creativă și curioasă să descopere tot timpul lucruri noi. Uneori auto-didactă, îi plac provocările și nu renunță până nu găsește soluții la situațiile cu care se confruntă. Printre hobby-urile ei se numără cititul, excursiile, plimbatul cu bicicleta, bord game-urile, jocurile pe Playstation și vizionarea serialelor preferate. La facultate Cris a studiat jurnalismul, comunicarea mediatică, dar a urmat și cursuri de pedagogie.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *