5 motive să te logodești la tinerețe

Pentru mulţi bărbați ai zilelor noastre, conceptul de logodnă, de căsătorie și de stabilitate familială reprezintă un lucru oarecum înfricoșător, ceea ce nu ar trebui să se întâmple. Adevărat, puțini sunt aceia dintre noi care au avut norocul să întâlnească femeia potrivită la o vârstă tânără, dar chiar și cei care au făcut-o deja, ezită foarte mult să facă pasul spre cererea în căsătorie.

Probabil că ne stă nouă în fire să ne dorim mai multă libertate și mai puține responsabilități, dar logodna și căsătoria nu duc spre nefericire, ci dimpotrivă. Viața personală nu este împlinită fără acea persoană alături de care să împărtășești cu drag exeperiențele zilnice, alături de care să te trezești dimineața și pe care o îmbrățișezi cu drag seara.

Există mai multe motive pentru care nu ar trebui să așteptăm prea mult, ci să ne luăm inima în dinți și să facem pasul spre logodna cu fata de lângă noi. Fiți siguri că ea așteaptă acest lucru! Află despre lucruri de care ar trebui să ții cont atunci când o ceri în căsătorie

1. Dragostea nu ține cont de vârstă

Numerele impuse de societate nu definesc nicidecum dragostea sau maturitatea. Acestea sunt exprimate prin comportament, maniere și gândirea de care dăm dovadă. Noi singuri decidem dacă suntem pregătiți pentru acest pas și dacă persoana de lângă noi este cea potrivită.

2. Dragostea nu ține cont de bani

Societatea ne învață că trebuie să ai o anumită viață profesională pentru a te putea gândi la căsătorie. Nu este nimic rău în asta, dar în același timp, nu este nici bine să aștepți până când crezi că vei strânge suficienți bani pentru căsătorie. Banii vin și tot așa se duc, dar dragostea și stabilitatea unei relații adevărate nu dispare niciodată.

3. Căsătoria nu este un capăt de drum

Mulți consideră că trebuie să facă toate lucrurile pe care și le doresc înainte de căsătorie, ca și cum după aceasta, viața se sfârșește și lucrurile personale care contează nu mai pot fi îndeplinite. Căsătoria nu stopează ambițiile personale, ci prin sprijinul celeilalte persoane poți ajunge chiar mai ușor acolo unde îți dorești. Vezi mai multe despre relaţia de cuplu la 30 de ani.

4. Dragostea nu este un simplu punct de bifat pe lista vieții

Atunci când oamenii vorbesc despre viață, dragoste și căsătorie, se comportă ca și când fiecare ar avea propriul său loc pe o listă a vieții, și că nu poți să treci la următoarea fără să o fi bifat pe cea dinainte. Căsătoria nu ar trebui să fie un lucru pe care trebuie să îl faci la un moment dat, ci pe care să vrei să îl faci atunci când consideri potrivit.

5. Dragostea este aventură

Dragostea adevărată nu este rutină, nu este monotonă sau plicticoasă. Cei care trăiesc asemenea relații sunt tocmai cei care nu încurajează angajamentele la vârste tinere. Să iubești înseamnă să trăiești fericit, aventuros și să te bucuri la maxim de lucrurile mărunte din viață. Deci de ce să nu o faci de tânăr?

Vezi și niște propuneri pentru un weekend romantic în străinătate.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Damian

Damian

Când nu scrie, Damian citește, iar când nu citește, joacă jocuri video. Este masterand în Publicitate la Cluj-Napoca, iar pentru noi scrie cel mai des despre lucrurile actuale care se întâmplă peste tot în lume.