Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

8 ritualuri de dimineață pentru bărbați

Rutina este poate pentru unii dintre noi plictisitoare, însă pentru alții este un mod de a avea controlul asupra vieții lor și de a se organiza.

Adevărul este undeva la mijloc, totul depinde de rutina pe care o alegem, aceasta putând fii pozitivă sau negativă pentru cei care o adoptă.

Ritualurile de dimineață îți pot fi de mare ajutor atât pentru a te menține sănătos, dar și pentru a te organiza mai bine pe tot parcursul zilei. Bărbații pot avea numeroase beneficii de pe urma acestor sfaturi.

Iată câteva dintre cele mai bune ritualuri pe care le poți adopta dimineața:

1) Poate că pare un obicei banal însă putem avea multe avantaje dacă bem unul sau două pahare de apă rece imediat după ce ne trezim.

Creierul nostru este format în proporție de peste 60% din apă și după o noapte de somn are nevoie de această substanță pentru a-și reveni după o noapte de somn.

Pe lângă faptul că ne vom reveni mai repede din amorțeala cauzată de somn, ne va accelera metabolismul și va îmbunătăți digestia.

2) Dușul și bărbieritul de dimineață. Chiar dacă ești un ”zombie” la prima oră a dimineții cu siguranță poți trage de tine pentru a ajunge la baie.

Un duș rapid te va ajuta să te trezești și să fii proaspăt pentru tot restul zilei. De asemenea, dacă simți nevoia să te bărbierește sau ești obligat să faci acest lucru atunci poți împușca doi iepuri deodată.

Porii ți se vor deschide și barba va deveni mai moale astfel încât te vei bărbieri mult mai ușor.

3) Ia un scurt moment de pauză în tăcerea dimineții. Adună-ți gândurile, relaxează-te și bucură-te de o nouă zi.

4) Consumă băutura preferată de dimineață cum ar fi cafeaua sau ceaiul. Acordă-ți timp pentru acest ritual și trăiește savoarea momentului.

5) Consultă-ți agenda, calendarul sau orice altceva care te ajută să te organizezi pentru a vedea ceea ce ai de făcut astăzi.

6) Începe-ți dimineața într-un mod plăcut făcând ceea ce îți place. Acordă-ți jumătate de oră pentru o pasiune de a ta.

Citește, efectuează exerciții fizice sau orice altceva crezi tu de cuviință. Dacă lucrezi de obicei până târziu poate că dimineață este singurul moment pe care ți-l poți dedica ție.

7) Mănâncă micul dejun. Aceasta are o influență pozitivă asupra stării generale de sănătate și a modului în care îți începi ziua.

8) Stabilește-ți niște obiective și activități încă de dimineață pentru a ști exact ceea ce ai de făcut pentru că în acest fel îți vei face viața mai ușoară.

Câteodată și bărbații se pot folosi de niște ritualuri care să le îmbunătățească viața, acestea fiind uneori o condiție a succesului.

Citește și despre obiceiurile masculine la care ar trebui să renunți.

Comentarii

Un răspuns

  1. In principiu e foarte aproape de rutina mea, in plus este agenda si ordinea in care sunt transpuse, first Coffee then the world!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *