logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Alimente benefice pentru bărbați

Diferențele dintre bărbați și femei se aplică și atunci când vine vorba de sănătate. Există alimente care au efecte mai bune asupra bărbaților decât asupra femeilor, sau pur și simplu satisfac nevoile nutritive ale acestora mai bine. Spre exemplu, bărbații fiind mai predispuși la infarct decât femeile, consumul de fructe și legume proaspete reduce considerabil acest risc. În cazul în care nu știați, infarctul este prima cauză a morții la bărbații care au depășit vârsta de 35 de ani.

Iată mai jos o scurtă listă cu unele dintre alimentele care sunt recomandate bărbaților, conform adevărul.ro.

Bananele, prin conținutul lor bogat în potasiu, sunt cunoscute ca având efecte pozitive asupra stării de sănătate a inimii. În plus, aceste fructe ajută și la echilibrarea sistemului nervos, la reglarea  tensiunii arteriale și a ritmului cardiac.

Peștele gras este bogat în acizii grași  esențiali omega 3, de care organismul unui bărbat are mare nevoie. Peștii grași pot fi tonul, scrumbia, heringul, sardinele sau somonul. Carnea albă a peștilor conține grăsimi polinesaturate care contribuie, alături de potasiu, la menținerea sănătății inimii, dar și la reducerea riscului de apariție a cancerului de prostată. Și bărbații care se confruntă cu problemele musculare cauzate de efort sau cu durerile reumatismale beneficiază din consumul de pește gras, deoarece acesta are proprietăți antiinflamatoare.

Broccoli, deși nu este preferat de foarte mulți bărbați, este o legumă care reduce foarte mult riscul apariției tumorilor canceroase la nivelul vezicii urinare. Consumul de broccoli protejează bărbații și împotriva apariției cancerului de prostată și de colon.

Roșiile sunt alte legume cu efecte benefice majore asupra organismuluim masculin. Roșiile ajută la buna funcționare a sistemului cardiovascular și la sporirea fertilității masculine. În plus, și sănătatea prostatei este mult mai ușor de întreținut prin consumul regulat de roșii.

Morcovii sunt cunoscuți pentru conținutul lor bogat  în betacaroten, o substanță antioxidantă care ajută la buna funcționare a creierului, după cum se arată în studiile cercetătorilor de la Spitalul Brigham din SUA. Consumul de morcovi ajută la îmbunătățirea memoriei.

Spune-ne și tu care dintre aceste alimente le consumi cel mai des?

Vezi cum somnul poate preveni apariția prostatei.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *