Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Aparate de ras electrice vs aparate de ras clasice

Atunci când vine vorba despre îngrijirea personală, bărbieritul joacă un rol crucial în aspectul fizic al unui bărbat. Există diferite stiluri adoptate de bărbații moderni care implică o barbă, dar de cele mai multe ori, lipsa ei este mai plăcută din punct de vedere estetic și, desigur, mai atrăgătoare pentru femei.

Chiar dacă te numeri printre bărbații care preferă o barbă, cu siguranță ești conștient de faptul că o asemenea podoabă facială necesită destul de mult efort pentru a arăta bine.

Însă pentru cei care nu sunt interesați de acest ”accesoriu”, s-a inventat bărbieritul. Activitatea de îndepărtare a firelor de păr faciale este cunoscută din vremuri preistorice, când bărbatul a descoperit că se poate folosi de pietrele ascuțite pentru ”a se bărbieri”.

De atunci și până în prezent, uneltele folosite de bărbați în acest scop au evoluat extraordinar, motiv pentru care astăzi avem de ales între sute de instrumente de bărbierit, de diferite mărimi, forme și produse de numeroase branduri diferite.

Așa ajungem la aparatele de bărbierit electrice și la cele clasice.

1. Aparatele de bărbierit electrice

Primul astfel de aparat a fost inventat în 1920 în Canada, evoluând senzațional în ultimul secol. Avantajele aparatelor electrice sunt date de rapiditatea pe care acestea o oferă activității, de diversitatea produselor și de utilitatea lor pentru bărbații cu barba deasă.

Ele sunt utilizate cel mai adesea de către bărbații care nu au răbdare pentru bărbieritul clasic, dar care nu dispun nici de o piele foarte sensibilă, deoarece unii nu suportă căldura emanată de aceste aparate.

Sunt eficiente, confortabile și foarte ușor de manevrat, scurtând semnificativ timpul necesar unui bărbierit clasic.

În ceea ce privește tipul lor, există aparate electrice rotative, aparate cu 1 capăt, 2 capete sau cu 3 capete etc. Cei mai cunoscuți producători sunt Phillips, Remington și Braun.

2. Aparatele de bărbierit clasice

Bărbații care preferă bărbieritul clasic sunt de regulă oameni care au o răbdare mai mare și care oferă o atenție deosebită pielii lor sensibile. Bărbieritul clasic se folosește de spuma sau de gelul de ras, obținând astfel senzația de prospețime.

Pielea nu se încălzește în cazul bărbieritului clasic, dar este nevoie de investirea unui timp mai îndelungat în această activitate decât în cazul bărbieritului electric.

Aparatele folosite pentru bărbieritul clasic au de regulă mai multe lame care pot fi schimbate între ele, dar putem include aici și bărbieritul cu briciul, un obicei tot mai rar întâlnit însă în rândul bărbaților moderni.

Există mai multe branduri care produc aceste aparate, dar cu siguranță cea mai cunoscută companie este Gillette, populară pentru calitatea produselor sale.

Tu cum preferi să te bărbierești?

Citește și despre accesoriile de bărbierit.

Damian

Damian

Când nu scrie, Damian citește, iar când nu citește, joacă jocuri video. Este masterand în Publicitate la Cluj-Napoca, iar pentru noi scrie cel mai des despre lucrurile actuale care se întâmplă peste tot în lume.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *