logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Avantajele televizoarelor LED

În viața fiecărui bărbat vine acel moment în care trebuie să ia o decizie extrem de grea: ce fel de televizor să-și cumpere. Tehnologia nu a stat degeaba nici în ceea ce privește televizoarele, iar în prezent dispunem de o gamă extrem de largă din care ne putem alege. Nu vorbim doar de producători, ci și de mărime și dotările care vin cu televizorul respectiv.

Nici bugetul nu trebuie să fie exagerat de mare pentru a ne găsi un televizor pe plac. O dată cu evoluția tehnologiei și cu înmulțirea produselor, prețurile scad de la an la an, deoarece apar altele noi și tot mai performante. Astfel, atunci când ești confruntat cu decizia de a cumpăra un televizor nou, este bine să analizezi toate opțiunile care  se încadrează în bugetul tău. Asta înseamnă că trebuie să treci în revistă avantajele și dezavantajele fiecăruia.

Astăzi vom discuta despre avantajele televizoarelor LED și de ce merită să îți îndrepți atenția către ele.

  • Au o durată de viață mai mare și consumă mult mai puțină energie decât plasmele sau televizoarele cu CCFL, spre exemplu.
  • Reprezintă surse de lumină eficiente.
  • Cele cu iluminare laterală sunt subțiri, ușoare și permit realizarea unui design mai atrăgător.
  • Sunt mult mai ușoare și compacte decât plasmele.
  • Depinzând de lumina înconjurătoare, televizoarele LED au un pâlpâit foarte redus sau chiar inexistent.
  • Sunt mai ieftine decât plasmele.
  • LED-urile se pot stinge sau aprinde individual extrem de rapid, făcând astfel posibile diferite efecte de îmbunătățire a imaginii.

Poți să găsește televizoare LED ieftine și pe placul tău fără să fii nevoit să cauți foarte mult. Tot ce trebuie să stabilești este bugetul de care dispui și modelul de televizor pe care îl preferi.

În cazul în care nu știi deja, LED înseamnă ”Light Emitting Diode”, ceea ce se traduce drept dioda care emite lumina. Dioda este un dispozitiv care conduce curentul într-un singur sens. Această tehnologie este regăsită nu doar pe televizoare, dar chiar și pe becuri, lanterne sau alte dispozitive electronice.

Spune-ne în comentariile de mai jos dacă deții un astfel de televizor și dacă ești sau nu mulțumit de el.

Vezi detalii și despre noul Nvidia Shield.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *