Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Ce ar trebui să mănânci înainte de a alerga

Orice fel de sport pe care îl practici sau pe care îl vei practica necesită o alimentație adecvată, atât înainte de exercițiile fizice propriu-zise, cât și după terminarea acestora.

Jogging-ul este mai mult un sport de anduranță, care ar trebui să se desfășoare încontinuu timp de minim treizeci de minute pentru a avea efectele dorite, adică pierderea greutății sau pur și simplu menținerea în formă.

Masa de dinainte de a merge la alergat ar trebui să se desfășoare înainte cu o oră, maxim două de a face acest lucru și ar trebui să conțină alimente cât mai nutritive și cât mai puțin procesate. De asemenea ele trebuie să fie și ușor digerabile. Poți opta pentru cereale cu lapte, ouă fierte, pâine integrală, somon sau unt de arahide.

Bananele nu ar trebui să lipsească și ele pentru că alături de ouă sunt unul dintre cele mai complete alimente din punct de vedere nutritiv. Studiile făcute de specialiști arată că o banană este un mai bun energizat, decât unul propriu-zis, și pe deasupra mai este și natural și ușor de asimilat.

Sunt unele persoane care spun că este mai bine să alergăm nemâncați pentru că astfel vom arde mai multe calorii și vom slăbi mai repede. Lucrurile nu stau tocmai așa pentru că dacă mergem la alergat fără a consuma nicio masă înainte în zece, poate cincisprezece minute de efort fizic, ne vom epuiza toată energia și cel mai probabil când vom ajunge acasă vom mânca aproape cât pentru două mese, ceea ce nu este bine deloc.

Dacă mâncăm înainte cu câteva minute de a pleca la sală sau la locul nostru de jogging ne putem alege cu dureri de stomac și stări de greață.

Hidratarea este și ea deosebit de importantă. Ar fi bine să consumi mai multă apă, undeva între 500-1000 ml înainte cu aproximativ două ore de a te duce la alergat, dar și 150-200 ml chiar înainte de a pleca pentru a avea destulă apă în corp. Dacă ești bine hidratat vei putea transpira mai mult și astfel vei arde caloriile, fără a simți alte efecte negative cum ar fi o stare de oboseală sau sete acută.

Este important ca și după ce alergi să te hidratezi, poți încerca tot cu apă, dar și cu o bere de jumătate de litru sau pepene pentru că acestea din urmă au și diferite alte vitamine și minerale care te vor ajuta să îți revii mai repede.

Vezi și cum scapi de acnee.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recomandări