Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Ce să ai în portbagaj pe timp de iarnă

Pentru a trece cu bine și mai ușor peste neplăcerile provocate de anotimpul rece, este necesar să avem mașina echipată corespunzător. Pe lângă revizia tehnică, care este absolut necesară, este indicat să avem în portbagaj și câteva lucruri care ne pot ajuta să trecem mai ușor peste anumite dificultăți provocate de zăpadă sau polei.

1. Lichidul de parbriz

În perioada anotimpului rece avem nevoie de acest lichid mai mult ca oricând. În acest sens este indicat să avem o rezervă de lichid de parbriz și în portbagajul mașinii. De exemplu, dacă parcurgem un drum mai lung există riscul ca lichidul de sub capotă să se epuizeze, astfel vom apela la cel din portbagaj. Mare atenție, lichidul de parbriz trebuie să fie special pentru iarnă, în caz contrar poate îngheța.

2. Cabluri de alimentare pentru acumulatorul mașinii

Iarna, mașina noastră are nevoie de un plus de curent, în special la pornire, de aceea este indicat să avem acumulatorul auto într-o stare perfectă. În cazul în care se întâmplă ca acumulatorul auto să cedeze, iar mașina nu mai poate fi pornită, cablurile de alimentare reprezintă soluția salvatoare. Cu ajutorul acestor cabluri putem transfera curent de la un alt acumulator către acumulatorul nostru. Atenție, în cazul în care mașina nu pornește din cauza acumulatorului nu încercați să o porniți împingând-o, există riscul că distribuția să fie data peste cap.

3. Lanțurile antiderapante

Lanțurile antiderapante sunt extrem de utile, în special dacă circulăm pe un drum acoperit cu un strat gros de zăpadă sau dacă parcurgem un  drum aflat la o altitudine mai mare.  Lanțurile antiderapante sunt extrem de importante chiar dacă avem cauciucuri de  iarnă nou –  nouțe. De exemplu, dacă dorim să mergem la o cabană, evident că drumul către cabană va fi extrem de greu accesibil. În acest caz lanțurile antiderapante sunt absolut necesare.

4. Lopată și săculeț cu nisip

În ciuda faptului că acestea îngreunează mașina, este indicat să le avem atunci când călătorim în perioada iernii. Acestea sunt extrem de utile în cazul în care circulăm pe un drum acoperit cu polei, unde nu s-au împrăștiat materiale antiderapante. Pentru a înlesni deplasarea pe acest sector de drum este indicat să împrăștiem nisip în dreptul roților.  Trebuie să precizăm faptul că acestea sunt extrem de utile în special când dorim să urcăm o pantă  care este acoperită cu polei.

5. Pătură și rezervă de carburant

Din păcate, adesea se întâmplă să rămânem blocați în zăpadă. Pentru a nu avea neplăceri mai mari și pentru a nu avea de suferit este indicat să avem la noi cel puțin o pătură groasă cu ajutorul căreia ne putem încălzi. De asemenea, dacă stăm mai multe ore blocați în zăpadă carburantul se va termina, caz în care este indicat să avem și o rezervă de carburant în portbagaj.

Trebuie să conștientizam că toate elementele prezentate mai sus ne pot salva viața. În acest sens , este recomandat ca fiecare dintre noi să dețină aceste lucruri. În final nu ne rămâne decât să sperăm că iarna aceasta autoritățile își vor face treaba și nu vom fi nevoiți să apelăm la lucrurile ajutătoare din portbagaj.

Citește și despre importanța anvelopelor de iarnă.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Marius

Marius

Marius locuiește în Cluj-Napoca și când nu scrie pe bunadimineata.ro, își urmează pasiunile îndreptate către drifturi și călătorii. Se pricepe la mașini, motiv pentru care scrie des în secțiunea Auto. Cel mai bine îl caracterizează melodia Vicii - Cheloo feat Bitză.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *