Search
Generic filters
Exact matches only

Totul despre anvelopele de iarnă

Anotimpul rece este din ce în ce mai prezent. De aceea este imperios necesar să ne pregătim mașina pentru acest sezon destul de dificil pentru toți șoferii. Pe lângă multiplele verificări pe care trebuie să le facem, este obligatoriu să montăm și anvelopele de iarnă.

Cât de importante sunt anvelopele de iarnă

Anvelopele sunt extrem de importante pentru o maşină. Trebuie precizat faptul că anvelopele fac legătura dintre maşină şi carosabil. În acest sens este recomandat ca acestea să fie de cea mai bună calitate. De asemenea, anvelopele de iarnă asigură maşinii o aderenţă mult mai bună. Practic, anvelopele de iarnă sunt la fel de importante precum sistemul de frânare al maşinii. De exemplu, degeaba deţinem o maşină cu un foarte bun sistem de frânare, dacă avem anvelopele uzate.

Care sunt cele mai bune anvelope de iarnă

Cele mai noi anvelope pentru iarnă au fost testate de nemţii de la ADAC. Desigur că aceştia au realizat şi un top al celor mai bune anvelope. În vârful topului găsim cauciucurile realizate de firma Continental, apoi urmează Dunlop, Michelin şi Firestone. În ceea ce priveşte costurile cu achiziţionarea anvelopelor de iarnă, acestea variază în funcţie de marcă şi de locul de unde sunt achiziţionate.

De când trebuie utilizate anvelopele de iarnă

În legislaţia rutieră din ţara noastră nu este indicată o dată exactă de când trebuie utilizate anvelopele de iarnă. Legea spune că acestea trebuie folosite atunci când condiţiile meteo se înrăutăţesc. Mai precis, anvelopele de iarnă trebuie utilizate atunci când carosabilul este acoperit cu zăpadă, polei sau gheaţă, indiferent de perioada calendaristică. În lipsa unor date specifice din partea legiuitorului, este recomandat ca aceste anvelope să le montăm pe maşină de îndată ce temperatura scade sub 7 grade Celsius.

Ce riscăm în cazul în care nu avem anvelope de iarnă

Toţi şoferii trebuie să ştie că siguranţa lor şi a celorlalţi participanţi la trafic este absolut esenţială. Aşadar, în primul rând, riscăm să producem accidente, uneori cu consecinţe destul de grave. Un alt aspect demn de luat în seamă sunt amenzile destul de mari pentru cei care nu îşi echipează autoturismul cu anvelope de iarnă. Cei care pleacă la drum fără a avea anvelope de iarnă trebuie să ştie că riscă o amendă cuprinsă între 720 şi 1600 lei şi reţinerea certificatului de înmatriculare.

Cum putem recunoaşte anvelopele de iarnă

După cum bine ştim, există anvelope de vară, anvelope de iarnă şi anvelope mixte. Anvelopele de iarnă se pot distinge faţă de celelalte cu ajutorul unor inscripţii aflate pe partea laterală a cauciucului. Una dintre inscripţiile care simbolizează o anvelopă de iarnă este simbolul M+S. O altă inscripţie este  fulgul de nea.

Există foarte multe mituri despre anvelopele de iarnă, însă trebuie să avem în vedere atât siguranța noastră cât și a celorlalți. În final, trebuie să precizăm că eficiența anvelopelor de iarnă a fost demonstrată de foarte multe ori, în situații destul de complicate. Așadar, chiar dacă este necesară o investiție, noi suntem de părere că merită deoarece anvelopele de iarnă ne pot salva viața.

Vezi preţuri in această perioadă la anvelopele de iarnă sau citește despre cum să-ți pregătești mașina de iarnă.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *