Search
Generic filters
Exact matches only

Ce să nu faci la prima întâlnire cu părinții ei

Dacă ai trecut cu bine peste prima întâlnire cu noua ta iubită și ai avut emoții mari cel mai probabil e că la prima întâlnire cu părinții ei vei avea și mai mari emoții. Te gândești că trebuie să îi impresionezi, să îi faci să creadă că ești băiat potrivit pentru fata lor și că nu trebuie să o dai în bară. Știi că părinții pot fi un adversar redutabil pentru relația ta, dar și un aliați de nădejde dacă reușești să le câștigi încrederea. Dacă totul stă așa, atunci în rândurile de mai jos s-ar putea afla salvarea ta.

Primul și primul lucru pe care trebuie să îl faci după ce iubita ta a lansat suav și dulce invitația de a-i cunoaște părinții, de parcă ar fi fost cel mai simplu lucru pentru tine, este să îți faci documentarea. Știu, poate părea plictisitor, dar este absolut necesar. Află tot ce se poate afla, de la ce tip de flori îi plac mamei, ce vin bea tatăl, ce obiceiuri au, ce pasiuni, ce așteptări au de la tine etc. Dacă nu reușești să scoți niște informații utile, atunci roag-o să îți povestească întâmplări din copilăria ei și vei trage tu singur concluziile. Cere și poze ca să vezi cum arată părinții și frații ei dacă este cazul, și află cum îi cheamă, dar și cât mai multe date despre fiecare în parte.

Înarmat cu acest set de informații, vei avea un avantaj de la început deoarece vei ști ce să faci și ce să nu faci, dar și care ar fi subiectele plăcute de discuție și care ar fi cele care trebuiesc evitate cu orice preț.

Ținuta ta este foarte importantă, așa că ar trebui să fii îngrijit, deoarece aproximativ 50% din prima impresie ține de modul în care te prezinți. Dacă ești invitat la ea acasă pentru cină ai grijă să porți o cămașă normală, cu nasturi, și o pereche de pantaloni închiși la culoare și, dacă se poate, ar fi bine să porți și o pereche de pantofi. Nu veni foarte colorat îmbrăcat la întâlnire pentru că te vor categorisi imediat ca și clovn sau chiar mai rău. În cazul în care te întâlnești cu părinții ei la un restaurant mai adaugă și un sacou pe lângă cele de mai sus. În cazul în care ai tatuaje ascunde-le, iar dacă ai pierce sau cercel, ar trebui sa îl dai jos.

Trebuie să fii punctual și să ajungi la timp la întâlnire, iar dacă intervine ceva neprevăzut anunță la telefon și spune și ora exactă la care vei putea ajunge. Întârzierea ta va fi categorisită ca și lipsă de respect în cazul în care aceasta se produce fără motiv.

Vei primi puncte în plus dacă vei veni și cu un cadou ceea ce e foarte recomandat să și faci. Aici intervine partea de documentare pe care ai făcut la început astfel că vei ști ce cadou să iei pentru fiecare în parte, de obicei un buchet de flori, poate și ciocolată pentru mamă, și o sticlă de vin pentru tată. Ai grijă să afli pentru ce fel de flori, ce fel de ciocolată și ce fel de vin au o „slăbiciune”, cadoul potrivit va arăta că îi respecți și că te-ai gândit și la ei. Dacă îi dai flori mamei și îi mai și săruți mâna cu siguranță o vei uimi și vei avea multe avantaje după, iar în cazul tatălui încearcă o strângere de mână fermă atunci când te prezinți pentru a-i arăta că ești bărbat și că știi ce vrei.

Conversația este de asemenea foarte importantă. Pentru că ți-ai făcut bine temele știi despre ce să vorbești așa că fii relaxat, respectuos, încrezător și zâmbitor. Vei fi cel mai probabil asaltat cu întrebări deoarece părinții vor să vadă cu cine își petrece mica lor prințesă câteva seri pe săptămână. Gândește înainte să răspunzi, caută să vorbești despre lucrurile pe care știi că le ai în comun cu cel puțin unul dintre ei și pune și tu întrebări despre fata lor. Îi poți ruga să îți povestească puțin despre ce făcea ea când era mică și sigur vei avea parte de o discuție destul de antrenantă și, de ce nu, amuzantă. Nu vorbi despre politică sau religie decât dacă știi că ai aceeași opțiune ca și ei.

Din partea ta ar trebui să apară și complimentele însă fără să exagerezi pentru că numănui nu îi place lingușeala. Laudă mâncarea, decorul casei, ținuta doamnei poate, dar și modul în care și-au crescut fiica.

Comportamentul tău trebuie să fie impecabil. Arată-le că ai grijă de mica lor fetiță prin gesturi mici, dar care sunt importante pentru ei. Chiar dacă îi pui suc în pahar iubitei tale, îi deschizi ușa sau o ajuți să se îmbrace, îi vei impresiona prin atenția pe care o acorzi fiicei lor și te vor considera un bun gentleman. Dacă ai tendința să gesticulezi extrem de mult și de vehement, ai grijă să îți mai înfrânezi puțin această pornire, iar dacă nu te poți abține să nu îți săruți iubita, fă-o pe obraji și nu pe gura.

Plecarea ta se va realiza după discuțiile care au loc la sfârșitul cinei. Ai grijă să nu mai rămai mai mult de o oră pentru că probabil vor și ei să încheie seara și să discute un pic despre tine. Așadar nu mai sta mult, iar când pleci mulțumește-le elegant tuturor pentru o seară minunată, pentru cină și fă-ți o plecare grațioasă.

Nu trebuie să te gândești că întâlnirea cu părinții ei este cel mai greu lucru din lume. Fii deschis, sincer, respectuos și drăguț, iar dacă nu ești chiar sigur pe tine te poți gândi în avans la posibilele întrebări pe care ți le vor pune, și apoi ai putea să pregătești niște răspunsuri pentru ele.

Citește și despre obiceiurile bărbaților pe care femeile nu le suportă.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *