Search
Generic filters
Exact matches only

Cum ai grijă de maşină iarna

Alegeţi să spălaţi maşina la o spălătorie auto unde se oferă servicii de calitate. Dacă nu puteţi ajunge la spălătorie încercaţi să folosiţi un furtun cu presiune mare pentru a îndepărta sarea de pe maşină. Este recomandat să spălaţi maşina cât mai des în timpul iernii, chiar dacă mulţi şoferi evită să o spele tocmai în acest sezon rece, din cauza vremii reci şi umede. Sarea – este unul din cei mai mari dusmai ai maşinii în timpul iernii

Protejaţi maşina împotriva vremii reci

Este indicat că maşină să fie cerată şi cauciucurile curate pentru a menţine un finisaj exterior sănătos al maşinii în timpul iernii.

S-ar putea ca ceara tradiţională să nu reziste condiţiilor de iarnă grea, de aceea este indicat să folosit mai degrabă ceară sintetică sau etanşă pentru protecţie în timpul sezonului rece. Spre deosebire de ceară de carnaubă, un polimer poate proteja mai bine maşina împotriva sărurilor şi a apei. O etanşare bună ar putea rezista chiar şi trei luni în condiţii de iarnă grea.

Când temperatura scade şi bara de protecţie, uşile şi chederele geamurilor au neovie de protecţie. Acestea pot fi afectate de temperaturile extreme cauzând decolorare sau fisurare. Există produse pe piaţă, special concepute, pentru a proteja aceste componente în sezonul rece.

Şi interiorul are nevoie de protecţie în timpul iernii

Aerul rece şi uscat de iarnă tinde să afecteze pielea şi alte materiale de tapiţerie pe scaune. Prin urmare, este indicat să aplicaţi un umidificator pe ele, însă înainte că temperatura să scadă foarte mult.

Roţile şi anvelopele

Sunt cele care iau contact cel mai mult cu temperaturile scăzute. Anvelopele trebuie să fie schimbate, să fie cele potrivite pentru sezonul rece, să fie de calitate ( în niciun caz uzate ) şi montate în mod corect. Pentru protecţia lor se utilizează soluţii speciale pe care le găsiţi în magazinele de specialitate.

Verificaţi ştergătoarele înainte de a cădea zăpada. Schimbaţi-le dacă nu mai sunt bune.

De când începe sezonul rece trebuie să folosiţi lichid de parbriz special conceput pentru temperaturi scăzute. Acesta va proteja mai bine geamul şi îl va ajuta să se dezgheţe mai rapid.

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *