Search
Generic filters
Exact matches only

Cum dezaburim rapid mașina dimineață

Dezaburirea este absolut obligatorie în cazul dimineților de iarnă. Trebuie să precizăm că iarna, mașina noastră se poate aburi extrem de rapid.  În urmă acestui fapt vizibilitatea scade foarte mult și astfel riscăm extrem de mult. De aceea trebuie să dezaburim foarte bine mașina. Acest lucru nu poate decât să ne facă destule probleme, în special dimineață când ne grăbim foarte tare. Iată câteva ideei despre ceea ce ar trebui să facem să ne dezaburim mașina într-un timp mult mai scurt.

1. Sistemul de ventilație trebuie să fie curățat

Una dintre conditile principale pentru ca mașina să se dezaburească foarte rapid este ca sistemul de ventilație să fie extrem de bine curățat. În acest sens toți șoferii trebuie să știe că dacă se dorește un sistem de ventilație curat, trebuie să fie înlocuit filtrul de polen.

2. Pornirea din timp la drum

În special în perioada dimineților de iarnă mașina se dezabureste extrem de greu. În acest sens este indicat să plecăm la drum înainte cu câteva minute. De exemplu, dacă trebuie să ajungem la locul de muncă la oră 09:00, este indicat să pornim cu jumătate de oră înainte de a ajunge la locul de muncă, pentru ca mașina să aibe timp să se dezaburească. De asemenea trebuie subliniat faptul că mașina se încălzește și geamurile se dezaburesc mult mai rapid, dacă se află în mers, decât dacă motorul mașinii merge la relanti.

3. Sistemul de aer condiționat ajută la dezaburirea mașinii

Pentru șoferii care au mașinile dotate cu sistem de aer condiționat le este recomandat să folosească acest sistem, în modul auto. Trebuie să precizăm faptul că dacă alegem să pornim sistemul de aer condiționat ajută foarte mult în procesul de dezaburire a mașinii.

4. Curățarea mașinii înainte de a pleca la drum

Trebuie să precizăm faptul că mașinaq se dezabureste mult mai rapid dacă este curățată complet de zăpadă. În acest sens este recomandat că înainte să plecăm la drum să curățăm de zăpadă, extrem de bine mașina.

În concluzie, trebuie să reținem faptul că o mașină cu geamurile curate, ne ajută să avem o vizibilitate mult mai bună și astfel drumul nostru va fi mult mai ușor de parcurs. Așadar, nu trebuie să plecăm la drum dacă vizibilitatea nu este asigurată!

Citește și despre cum protejăm exteriorul mașinii

Newsletter

Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!