logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Cum îți alegi lama de ras?

Bărbații cu barbă sunt considerați mai atrăgători de către femei, dacă își îngrijesc barba așa cum trebuie. Însă nu toți bărbații pot crește și întreține o barbă care să fie considerată atrăgătoare, ba mai mult, pielea unora dintre bărbați devine foarte iritată atunci când nu se bărbieresc sau atunci când fac asta incorect. De aceea e important ca fiecare bărbat să știe cum să aleagă lama potrivită pentru barba lui.

Tipuri de lame de ras

Există diferite metode de a te bărbieri în ziua de azi. Cel mai folosit este lama de ras de unică folosință, însă există bărbați care preferă briciul, aparatul de ras clasic sau aparatul de ras electric. Aparatul de unică folosință este cel mai comod și ieftin pentru că e ușor de mânuit și înlocuit. Din păcate însă, unii bărbați dezvoltă iritații de la acest fel de lamă de ras și pot apărea probleme și în funcție de grosimea și asprimea firului de păr. Aparatul de ras clasic este acela în care trebuie să schimbi lama manual, iar avantajul său este că poți alege tipul de lamă pe care o folosești, în funcție de preferințele tale. Briciul este cel pe care îl folosea, probabil, bunicul tău. Acesta necesită o îndemânare mai aparte și nu este foarte ușor de mânuit. Aparatul electric de bărbierit este cea mai modernă metodă de întreținere a bărbii însă efectul e mai slab decât în cazul lamelor convenționale de ras.

Lama de ras pentru pielea ta

Dacă urmează să te bărbierești pentru prima dată, trebuie să îți analizezi puțin pielea și tipul firului de păr. Totodată, trebuie să ții minte că cea mai eficientă metodă de a găsi lama potrivită pentru tine este încercarea și eroarea. Chiar dacă o lamă oarecare este perfectă pentru un bărbat, pentru altul poate provoca iritații (datorită faptului că firul său de păr e mai gros și lama trebuie să tragă de el pentru a-l tăia sau datorită fricțiunii dintre piele și o lamă prea ascuțită). Pe de altă parte, orice fel de bărbierit necesită o îndemânare pe care o vei căpăta în timp și deci continuă să exersezi mânuirea aparatului de ras.

Bărbieritul

Singura metodă care nu necesită umezirea bărbii și aplicarea unei creme/spume pentru bărbierit este cea cu aparatul electric. În rest, folosește un pămătuf (părul de bursuc acționează cel mai bine) și o cremă de ras sau spumă potrivite pentru pielea ta și cu un parfum subtil care să fie pe gustul tău. Ai grijă ca pielea peste care urmează să treci cu lama să fie întinsă și ca lama să nu fie prea tocită (prea uzată) pentru a minimaliza riscul de a te tăia. Odată cu firele de păr, lama îndepărtează și stratul de celule moarte de pe suprafața pielii, oferindu-ți o exfoliere. De asta, după ras, este bine să folosești un balsam care să calmeze eventualele iritații și să îți hidrateze pielea.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *