Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Îngrijirea bărbii la bărbați

Este cunoscut faptul că un bărbat cu barbă este mai atractiv pentru femei. Asta se explică prin comportamentul uman, prin faptul că barba este asociată cu puterea, masculinitatea și abilitatea de a fi părinte. Însă există o diferență între a avea barbă și a avea o barbă îngrijită. Iată câteva sfaturi care să te ajute să îți menții barba în formă.

Curăță-ți barba

Studii recente au dovedit că barba unui bărbat poate fi un loc preferat de bacterii (inclusiv bacterii fecale). Asigură-te că îți speli fața și barba zilnic. În special dacă îți atingi barba cu mâinile foarte des. Folosește apă dezmorțită pentru asta.

Citește ingredientele

Înainte să dai cu săpun pe față, ține minte că acesta îți poate usca pielea feței și să îți provoace mâncărimi. Folosește fie un șampon hidratant, fie un șampon special pentru barbă ca să îți speli barba cel puțin o dată pe săptămână, dar fii atent la ingrediente. Ai grijă să nu aibă ingrediente iritante pentru pielea și părul din barba ta (nu vrei o barbă aspră, nu?). Evită produsele ce conțin alcool sau sulfați – aceste ingrediente tind să facă mai mult rău decât bine și să îți irite pielea.

Piaptănă-ți barba

Înainte să îți stilizezi barba, asigură-te că o piepteni cu un piaptăn (în special dacă ai barba mai lungă). Astfel nu vei avea fire de păr încurcate, în care să se împleticească degetele prietenei tale sau să rămână firimituri după ce mănânci. Apoi stilizează-ți și scurtează-ți barba în modul preferat.

Ai grijă cum mănânci

Ca să îți îngrijești barba în toată gloria ei, trebuie să ai grijă cum mănânci. Fii atent ca mâncarea să ajungă în gura ta și nu în barba ta. Astfel o vei menține curată mai mult. Iar dacă mâncarea a ajuns pe barbă, curăț-o imediat. Dacă nu faci asta, vei lăsa bacteriile care descompun mâncarea să se înmulțească în barba ta și chiar să îți creeze disconfort.

Ține minte că deși majoritatea femeilor preferă bărbații cu barbă, acestea fac diferențe între o barbă îngrijită și una lăsată în voia sorții.

Citește și Găsește echilibrul din viața ta

Picture of Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

3 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recomandări