logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Cum să îți alegi mouseul în funcție de necesitate

Primul mouse din lume a fost inventat de Douglas Englebart în anii 1960 și a fost patentat în SUA la data de 17 noiembrie 1970. Era total diferit de ceea ce vedem noi astăzi atât ca formă cât și ca funcționalitate. Acesta a fost pătrat, era din lemn și avea un singur click, dar și un fel de cilindru care îl ajuta să se miște.

Mouse-ul clasic pentru mulți dintre noi este cel cu bilă care nu se mai găsește de mult timp în magazine fiind înlocuit de cele cu senzor optic sau laser.

Alegerea unui mouse poate crea mari bătăi de cap care sunt amplificate mai ales în cazul unui gamer. Trebuie să ai grijă la mufa de conectare care poate fi USB sau PS/2, dar și la forma mouseului pentru că unii mouși sunt creați special pentru dreptaci, iar alții sunt universali.

Dacă ai nevoie de portabilitate și ții mereu laptopul după tine, dar nu suporți touchpad-ul, atunci poți alege un mouse mic pentru notebook/laptop, oricare model îți va face treaba. În acest caz, probabil designul te va ajuta să alegi modelul potrivit pentru tine. Poți obține și mai multă flexibilitate dacă vei opta pentru un mouse wireless, dar acesta are ca și dezavantaje faptul că se termină bateriile și atunci când nu te aștepți, poți rămâne fără, dar și faptul că există un mic delay la comenzi, dar acesta este insesizabil pentru majoritatea utilizatorilor.

Pentru office poți lua orice tip de mouse deși recomandat ar fi unul de dimensiuni normale. La fel ca și în cazul precedent probabil că designul va fi cel care va cântări foarte mult în decizia pe care o vei lua.

Un mouse pentru gaming este cel mai greu de ales. Trebuie să ții cont de forma mouseului, de design și culoari, de tipul de switchuri, de pooling-rate, de mufă, de stilul tău de ținere a mouseului (claw grip sau palm grip), de numărul de butoane, de posibilitățile de customizare fizică sau din software și butoane, de tipul de senzor, de skates, de acelerație negativă, de numărul de dpi sau cpi sau de firma producătoare. Tot aici trebuie să ai grijă și ce fel de mousepad îți alegi, dur sau textil, în funcție de senzorul mouseului.

De obicei mouse-urile wireless nu sunt recomandate pentru gaming mai ales din pricina delay-ului însă firmele producătoare de asemenea deviceuri precum Logitech au lansat mai nou și astfel de mouși care nu mai au această problemă.

Caracteristicile unui de gaming sunt extrem de numeroase și vor fi expuse pe larg într-un alt articol pentru cei pasionați de acest subiect.

Vezi exemple de platforme digitale pentru jocuri PC.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *