logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Cum să îți menții greutatea sub control

Fiecare bărbat indiferent de vârstă ar trebui să încerce să își mențină pe cât posibil greutatea în niște limite normale astfel încât să se reducă riscul apariției unor boli.

Pe lângă faptul că sănătatea noastră se va îmbunătăți, încrederea în noi va crește de îndată ce vom arăta din ce în ce mai bine din punct de vedere fizic.

Pentru a-ți menține greutatea sub control  trebuie să ai o viață activă. În cazul în care stai toată ziua la birou, ar fi bine să îți iei în fiecare oră undeva la 5 minute de pauză pentru a face niște exerciții fizice. Poate părea ciudat pentru cei din jurul tău, însă poți deveni un model de urmat pentru ceilalți dacă te ții de acest obicei.

Vei vedea că te va relaxa și te vei putea concentra mai bine la ceea ce ai de făcut. Sângele ți se va pune în mișcare, iar creierul tău se va oxigena mai bine. Dacă ești îmbrăcat la costum poți urca și coborî niște scări în acele 5 minute, iar dacă ești îmbrăcat mai sport poți încerca niște genoflexiuni sau chiar flotări.

Un alt beneficiu pentru tine este că te vei putea dezamorți și spatele tău va avea puțin timp să se relaxeze.

Poate că va trebui să mai stai câteva minute în plus la muncă datorită acestui program care presupune câte 5 minute de pauză în fiecare oră,  însă vei observa că te vei simți mai bine și vei deveni mai eficient. Te poți înțelege cu șefii cu privire la acest aspect, atât timp cât îți faci norma de ore, nu ar trebui să ai probleme.

Dacă timpul îți permite, ar fi bine să te duci la sală de dimineață pentru că atunci vei avea cele mai bune rezultate.

Încearcă să mergi cât mai mult pe jos și dacă ai parte de hobby-uri care să presupună puțină mișcare atunci practică-le cât mai des cu putință. Fotbal, baschet, paintball, jogging, patinaj, role, alpinism, înot și multe altele pot fi variante foarte bune pentru tine.

Comoditatea nu te va ajuta să te menții sănătos și în formă așadar ar fi bine să faci niște mici eforturi în plus pentru a obținr ceea ce vrei. Dacă tu nu vei avea grijă de tine, atunci este foarte probabil să suferi de obezitate și de multe alte boli care pornesc de la aceasta și probabil nu îți dorești acest lucru.

Tu ce faci pentru a-ți menține greutatea sub control?

Citește și despre cum să depășești tentația de a sări peste micul dejun.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.