Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Cum să depășești tentația de a sări peste micul dejun

În ziua de azi, majoritatea oamenilor au momente în care aleg să sară peste micul dejun. Acest lucru se întâmplă în pofida faptului că sunt conștienți de efectele negative ale acestei practici. Înainte să știi cum să eviți acest obicei prost, este necesar să conștientizezi care sunt motivele pentru care renunți la prima masă a zilei. În cele ce urmează, îți expun câteva dintre cele mai obișnuite astfel de motive și câteva sugestii legate de cum poți să remediezi situația.

Lipsa timpului

Societatea din zilele noastre este viciată de o lipsă acută de timp, cu toate că avem același număr de ore la dispoziție. Te grăbești pentru că întârzii la servici sau la școală. Acest lucru se întâmplă, de cele mai multe ori, datorită unei slabe organizări a timpului. Ca să compensezi pentru lipsa de timp, poți să îți servești micul dejun în drum spre muncă. În acest sens îți poți pregăti sandvișuri, brioșe sau smoothie-uri pe care să le iei cu tine. Totodată, poți alege rețete rapide pentru masa de dimineață. 

Un program haotic

O altă problemă des întâlnită este programul haotic la care suntem supuși. Soluția poate fi o organizare mai eficientă a timpului liber și al celui necesar pregătirii de dimineața. Astfel, dacă știi că dimineața nu vei avea suficient timp să faci tot ceea ce ai nevoie, pregătește-ți de seara atât hainele, cât și mâncarea. Nu te vei mai putea folosi de scuza lipsei de timp pentru că le vei avea pe toate la îndemână atunci când ai nevoie de ele.

Diete

Unul dintre cele mai serioase motive pentru care unii oameni aleg să renunțe la micul dejun este dieta pe care aceștia o urmează. Mă refer la dieta care este urmată cu scopul de a pierde în greutate. În cazul în care crezi că, sărind peste micul dejun, vei reuși să scapi de câteva calorii, te asigur că te înșeli. Prima masă a zilei este vitală în reglarea metabolismului și poate face diferența la numărul caloriilor pe care le consumi pe parcursul întregii zile (mai exact, mâncând ceva dimineața, poți consuma mai puține calorii în timpul zilei). Alege să servești alimente proaspete, sănătoase, care conțin nutrienții necesari.

Lipsa chefului de gătit dimineața

Nu în ultimul rând, dacă ceea ce te împiedică de la a mânca dimineața este gândul de a găti, vei fi bucuros să afli că există o rezolvare și pentru această situație. Poți opta să îți pregătești micul dejun cu o seară înainte. Iar dacă problema e cauzată de faptul că nu îți place să gătești, soluția e să alegi alimente care nu necesită gătire.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *