Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Cum să îți regăsești motivația după o vacanță (II)

Partia I o găsiti aici. O mică vacanță nu a omorât pe nimeni și este necesară din când în când pentru a ne relaxa. Dacă noi avem numai de câștigat, nu se poate spune același lucru despre motivația noastră de a ne întoarce la muncă. De cele mai multe ori nu avem chef de nimic și ne este foarte greu să ne reintrăm în ritmul normal.

Câteva sfaturi pentru a face trecerea mai ușoară de la distracție la responsabilitățile zilnice de acasă și de la locul de muncă au fost abordate aici, dar încă mai sunt niște lucruri de spus despre acest subiect. Dacă te gândești la ce altceva ai mai putea face pentru a-ți regăsi plăcerea de a munci după o vacanță atunci ar trebui să mai ții cont și de următoarele recomandări:

Începe întotdeauna cu lucrurile mici și ușoare

Știu că te gândești că ai foarte multe de făcut și îți este lehamite de ele. Cu toții avem idei de genul acesta, chiar și după cele două zile de odihnă din weekend. Te gândești că trebuie să mergi la muncă și nu îți vei vedea capul de treabă. Ca să scapi de această senzație propune-ți să duci la îndeplinire o activitate, oricât de nesemnificativă ți s-ar părea.

De exemplu, dacă ai de scris un raport care trebuie predat peste o lună, propune-ți să scrii măcar un paragraf din acel text. Vei vedea că te vei simți mai motivat și cel mai probabil îți va pleca mâna să scrie chiar și câteva pagini. Încearcă să te „păcălești” în acest fel apucându-te de o altă activitate simplă, apoi de alta și tot așa, până când ajungi la capacitatea maximă de muncă.

Încearcă să faci în așa fel încât să răspunzi în fața cuiva pentru munca ta

Dacă nu ai cui să îi raportezi atunci roagă un coleg să te ajute cu acest lucru. Stabilește un deadline pentru a  te responsabiliza să îi trimiți  drafturi sau lucrări finale. Vă puteți pune de acord pentru o anumită zi din săptămână astfel încât să te responsabilizezi mai mult. Acest fapt te va ajuta să te motivezi mai bine pentru că cel mai probabil nu îți place să dezamăgești oamenii care au încredere în tine.

Fiecare om are propriul lui mod de a se motiva așadar ar fi bine să vă gândiți ce anume vă motivează cel mai mult. Cheful de muncă trebuie să apară din interiorul nostru astfel încât să dăm randament maxim în orice vom întreprinde acum sau pe viitor. Tu ești creatorul destinului tău și numai prin muncă vei reuși să întreprinzi ceea ce îți dorești. Caută-ți motivația interioară și nu lăsa o mică vacanță să te oprească din drumul tău.

Fii productiv din prima zi de muncă!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *