Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Cum să te ferești de stres?

În zilele noastre, sănătatea bărbaților poate fi deseori afectată de stresul cotidian pe care îl înfruntăm cu toții. Dacă ești zilnic supus la condiții de stres, ai toate șansele să te întâlnești cu cel puțin una dintre aceste afecțiuni: boli de inimă, presiune ridicată a sângelui, migrene, dureri de spate, diabet, cancer și un sistem imunitar slăbit.

Specialiștii spun că nivelul de stres din perioada modernă este la fel ca cel de acum sute sau mii de ani. Organismul bărbaților moderni trece prin stări asemănătoare cu cele ale strămoșilor noștri, care uneori erau nevoiți să se lupte cu animalele sălbatice pentru a-și proteja familia. E drept, în afară de gândaci, noi rareori ne mai luptăm cu animalele sălbatice în ziua de azi, dar presiunea responsabilității familiale este în mare măsură aceeași.

Iată mai jos câteva sfaturi despre cum poți să combați stresul și efectele negative ale acestuia:

1. Fă sport regulat. Activitățile fizice reduc nivelul de stres prin eliminarea tensiunii. În plus, exercițiile fizice sunt benefice pentru sănătate în general.

2. Mănâncă și dormi corect. Asta înseamnă că trebuie să ai grijă la nutriția zilnică și să te odihnești între 6 și 8 ore în fiecare noapte. Astfel, îți vei pregăti organismul să treacă printr-o nouă perioadă de stres a doua zi.

3. Meditează. Cel puțin 15-20 de minute zilnic petrecute în meditație și de liniște completă te va ajuta să te relaxezi și să elimini tensiunea. După preferință, poți înlocui meditația cu rugăciunea, cu yoga sau orice altă activitate relaxantă.

4. Rezolvă cauzele stresului. Știi că ai o problemă care te stresează și îți provoacă îngrijorare? Ocupă-te de aceasta prima dată, pentru a scăpa de griji.

5. Evită situațiile stresante. Spre exemplu, studiile arată că bărbații se stresează cu 60% mai mult mult în traficul aglomerat. Mai exact, nivelul de stres în traficul aglomerat crește la bărbați de 7 ori mai mult decât la o femeie.

Aceste informații, alături de multe altele, sunt oferite de everydayhealth.com, iar sfaturile specialiștilor ar trebui urmate de fiecare dintre noi. Joburile din ziua de azi pot pune presiuni uriașe pe mulți dintre noi, lucru care trebuie să ne dea de gândit în privința măsurilor pe care trebuie să le luăm pentru a evita asemenea probleme.

Picture of Damian

Damian

Când nu scrie, Damian citește, iar când nu citește, joacă jocuri video. Este masterand în Publicitate la Cluj-Napoca, iar pentru noi scrie cel mai des despre lucrurile actuale care se întâmplă peste tot în lume.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *