logo
Search
Generic filters
Exact matches only

De ce e bine să fii meșter în casă

Zilele când aproape orice bărbat știa să schimbe un robinet, să tragă două fire de la panoul electric sau chiar să schimbe parchetul și instalația electrică au apus de câțiva ani. Înainte nu erau bani, astfel că nevoia ne-a învățat să ne descurcăm. Acum chiar dacă avem bani, nu prea mai există meșteri pricepuți.

Iată un motiv pentru care noi ar trebui să învățăm să mai facem câte un lucru sau două prin casă, fără a mai apela la un terță persoană.

Trebuie să vă gândiți că majoritatea așa-zișilor meseriași fac o treabă de mântuială și mai cer și bani mulți pentru aceasta. Foarte rar veți găsi un meseriaș în adevăratul sens al cuvântului, care să facă un lucru de calitate și care să se mențină mult timp. În cazul în care nu ați lucrat sau nu știți mai nimic despre industria construcțiilor vă puteți alege și cu banii luați, dar și cu o lucrare de foarte slabă calitate, care vă va aduce numai probleme în viitor astfel că vă veți face nervi și veți pierde timp și bani cu rezolvarea acestora.

Rezolvarea problemelor poate veni chiar de la voi, trebuie numai să aveți puțină ambiție și perseverență. Dacă aveți cunoștințe care sunt electricieni, instalatori, tâmplari etc. ar fi bine să le cereți sfatul și chiar să vă duceți să îi mai ajutați din când în când.

Trebuie să rețineți că meseria nu se învață ci se „fură”. Degeaba veți citi o gramadă de cărți și pagini de internet despre cum să procedați într-o anumită situație, pentru că acestea trebuiesc transpuse în practică și e posibil ca rezultatele să nu fie chiar cele mai bune. Trebuie să aveți răbdare, chiar dacă e posibil să mai greșiți uneori.

Atunci când aveți o lucrare mai complicată de executat stați lângă meseriaș, puneți întrebări și ajutați-l pentru că numai astfel veți învăța câte ceva.

Poate vă întrebați de ce ar fi util să mai meșteriți și voi câte ceva prin casă. Răspunsul ar fi simplu și ar conține mai multe idei. În primul rând veți economisi bani, bineînțeles dacă veți reuși să deveniți un bun meșter, însă dacă vă doriți cu adevărat, nu ar trebui să fie o problemă.

În al doilea rând veți avea satisfacția unui lucru bine făcut de mâna voastră cu care vă puteți mândri în fața oricui. De asemenea, iubita ta va fi foarte mulțumită de tine și se va lăuda prietenelor ei că are în casă un bărbat bun la toate. Poți obține și niște bani în plus, dacă vei avea clienți dispuși să plătească pentru serviciile tale.

Desigur, ar trebui să începi cu lucrări mărunte, care să nu pună în pericol viața nimănui. Te vei murdări, te vei enerva, vei pierde timp însă satisfacția faptului că ai reușit să faci ceea ce ți-ai propus va fi enormă.

Tu ai șansa să realizezi lucruri pe care nu mulți dintre bărbații obișnuiți le pot face. Fii meseriașul pe care ți-l dorești, crede în tine și perseverează în acțiunile tale.

Citește și despre modalități noi de a te distra cu prietenii.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

One Response

  1. Sa fim realisti, când mai ai timp sa mai mesteresti prin casa? Pe de alta parte dimineața numai de mesterit nu-ți vine 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.