Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

De ce este răbdarea o virtute

Răbdarea este o virtute pe care mulți bărbați ar trebui să o însușească. Nu vorbim aici despre o răbdare pasivă ci de una activă. Nu trebuie să așteptăm ca cineva să facă un lucru pentru noi sau ca norocul să pice din cer ci trebuie să acționăm așa cum trebuie, atunci când trebuie.

Pentru a avea cele mai bune rezultate nu trebuie să sărim peste nicio etapă indiferent dacă ne propunem să cucerim o femeie sau să obținem o promovare la locul de muncă. Răbdarea trebuie legată de acțiune, antrenează-ți această virtute și vei avea rezultatele pe care le dorești.

Dacă nu vom avea răbdare, rezultatul este foarte posibil să fie nesatisfăcător astfel încât după câteva încercări ne vom pierde încrederea în noi și ne vom simți frustrați și complexați.

În fiecare moment în care începem să devenim nerăbdători ar trebui să ne gândim o clipă la rezultatele acțiunilor noastre, la ce vom obține dacă vom grăbi lucrurile și la ce se va întâmpla dacă rămânem calmi și analizăm cu răbdare situația.

Trebuie să ne adaptăm evenimentelor pentru a ne putea calibra acțiunile în funcție de acestea. Deși o atitudine proactivă ne poate scăpa de multe probleme, în multe cazuri avem de a face cu lucruri neplanificate, așadar trebuie să avem grijă la modul cum reacționăm.

Dacă nu avem răbdare cu oamenii din jurul nostru atunci vom avea probleme mari de relaționare ceea ce se traduce prin reducerea calității vieții sociale. Trebuie să ne gândim că nici noi nu le știm pe toate și că există momente când am vrea ca o anumită persoană să aibă răbdare cu noi.

Răbdarea ne ajută să trecem peste situațiile dificile și ar trebui să o utilizăm de câte ori este nevoie. Nerăbdarea aduce cu sine greșeli, reproșuri, stres și multe alte lucruri negative în viața noastră.

Bărbații au uneori o problemă în acest sens care se datorează mai ales testosteronului. Ne dorim să avem rezultate rapide, să impresionăm și să fim cei mai buni. Suntem mereu într-o competiție cu noi înșine și cu alții, însă un pic de calm nu ar strica pentru că numai astfel vom obține rezultate care să aibă o bază solidă.

Nu este bine să cedăm întotdeauna primului impuls pentru că este posibil ca atât noi, cât și cei din jurul nostru să sufere sau să ne înțeleagă greșit și să acționeze ca atare. Vom vedea în timp faptul că răbdarea activă poate deveni cel mai bun aliat al nostru.

Tu cât de multă răbdare ai?

Citește și despre cinci ritualuri de dimineață pentru o productivitate ridicată.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *