Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

5 ritualuri de dimineață pentru o productivitate ridicată

Mulți dintre noi lucrează undeva între 40 și chiar 60 de ore pe săptămână, uneori chiar și mai mult, însă cât din acest timp este dedicat cu adevărat unei munci de calitate. Conform datelor furnizate de Mediafax, românii lucrează cel mai mult din toată Uniunea Europeană, având o medie de lucru de 41.3 ore, pe când media europeană este de 39.5 ore.

În mod normal ar trebui să fim cea mai productivă țară din UE, însă lucrurile sunt departe de a fi așa. Desigur, nu numai noi avem probleme cu productivitatea, ci și multe persoane din alte țări, însă iată ceea ce am putea face pentru a deveni un pic mai eficienți la locul de muncă:

Șapte minute de exerciții fizice

Efortul fizic te va ajuta să te trezești, să capeți energie și să îți pui în mișcare metabolismul. Nu are rost să exersezi mai mult de atât dacă imediat trebuie să pleci la muncă. Pe internet sunt destule filmulețe în care ți se explică cum să îți lucrezi toate grupele de mușchi în cele șapte minute.

Mănâncă un mic dejun „verde”

Consumă cât mai multe fructe și legume la micul dejun pentru a da organismului o porție sporită de energie. Și folosirea blender-ului te poate ajuta pentru a realiza un mic dejun rapid și nutritiv. Poți folosi un măr, o banană, o portocală, o mână de spanac, jumătate de castravete, lămâie și poate chiar și câteva semințe de in.

Gândește-te la trei lucruri pe care vrei să le faci astăzi

Este important să știi ce trebuie să faci pentru a putea spune că a fost o zi reușită. Poate că nu vei reuși mereu să faci tot ceea ce ți-ai propus, sau poate că lucrurile nu vor ieși așa cum ți-ai imaginat tu, însă aceasta e o bună strategie prin care poți pune lucrurile în mișcare.

Stabilește-ți deadline-uri

Dacă ai de făcut lucruri mai complexe, estimează perioada necesară pentru a le înfăptui și mai adaugă în plus încă 33% din timpul estimat pentru a fi sigur că vei reuși să termini la timp. Împarte-ți proiectele în părți mai mici astfel încât să nu te simți descurajat de cât de complicată este munca pe care o faci.

Nu lăsa pauza de masă să îți taie din randament

După ce ai terminat de mâncat, ia-ți încă 10-15 minute pentru a te gândi la ceea ce ai făcut până acum. Trebuie să vezi ce ai reușit să realizezi din ceea ce ți-ai propus pentru astăzi și ce mai trebuie să faci în continuare. Această scurtă perioadă de meditație profesională te va ajuta să te motivezi pentru restul zilei și să vezi exact stadiul în care te afli cu lucrul, dar și eventualele probleme pe care le-ai avut.

Productivitatea este esențială pentru tine deoarece te va ajuta să fii bine văzut de colegii tăi, îți vei preda întotdeauna munca la timp și vei scăpa de stres. Poți chiar obține o promovarea dacă ai un șef care recunoaște meritele angajaților. O dimineață începută cum trebuie îți va aduce beneficii pe tot parcursul zilei.

Citește și ce ar trebui să faci dimineața imediat după trezire.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *