Search
Generic filters
Exact matches only

De ce trebuie să încălzim motorul mașinii dimineața

După cum bine știm, motorul este inima mașinii noastre. La fel ca și corpul uman, mașina nu are cum să funcționeze fără motor, deci este extrem de important. De asemenea, motorul trebuie să funcționeze în parametrii optimi, adică cei indicați și recomandați de producător, doar așa vom avea parte de o mașină care să funcționeze perfect. Trebuie să avem în vedere că iarna este extrem de rece, în special dimineața. În acest sens este recomandat să nu plecăm instant cu mașina de pe loc. Sunt mai multe motive pentru care este indicat să încălzim motorul înainte de plecare.

1. Motorul trebuie protejat chiar dacă mașina este de generație nouă

Din păcate foarte mulți sunt de părere că încălzirea motorului înainte de plecarea de pe loc este specifică doar pentru mașinile vechi. Cei drept mașinile de generație nouă sunt dotate cu un șoc termic care crește automat turațiile motorului până când acesta atinge o temperatură optimă. Totuși, nu trebuie să uităm că este fier și acesta are de suferit atunci când afară este foarte frig. Indiferent dacă deținem o mașină nouă sau una mai veche, este indicat să lăsăm mașina să meargă la relanti timp de câteva minute, înainte să demarăm.

2. Lăsăm motorul să funcționeze la relanti până când mașina se dezgheață

Dacă lăsăm motorul să meargă la relanti câteva minute avem doar de câștigat. În acest caz uleiul din motor se subțiază și astfel acesta își poate face ungerea mult mai bine. Desigur că în tot acest timp putem porni instalația de climatizare și astfel mașina noastră se va dezgheța foarte bine și uniform. În acest sens nu mai este nevoie să folosim racleta de parbriz sau alte metode neconvenționale de curățare a geamurilor. De asemenea, dacă lăsăm câteva minute  motorul să meargă la relanti, geamurile mașinii se vor dezaburii mai rapid.

3. Ce facem după ce am încălzit motorul

Dacă am stat câteva minute ca motorul să funcționeze la relanti, asta nu înseamnă că apoi putem crește excesiv nivelul turațiilor. Trebuie să precizăm că motorul se încălzește, însă pentru ca o mașină să se pună în mișcare este nevoie ca și celelalte piese să funcționeze foarte bine, de exemplu angrenajul roților, care este tot din fier. Așadar după ce am încălzit motorul trebuie să nu urcăm excesiv nivelul turațiilor motorului.

În final trebuie să precizăm că așa cum avem grijă de mașina noastră, tot așa va avea și ea grijă de noi, în sensul că nu se va defecta atunci când avem mai mare nevoie de ea.

Citește și despre cum asigurăm o bună vizibilitate dimineața în trafic

Newsletter

Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!