Nu încape îndoială asupra faptului că deodorantele, de orice tip și brand, au un rol important în igiena personală. Mai ales la bărbați, aș îndrăzni să afirm, devreme ce este cunoscut prea bine faptul că noi transpirăm mai mult decât doamnele și domnișoarele.
Mai mult decât atât, ar trebui să ne considerăm norocoși că dispunem de atât de multe opțiuni în ceea ce privește îngrijirea personală. Imaginează-ți că prima formă de deodorant introdusă în producția de masă a fost abia în 1888, în America. Până atunci, relațiile sociale probabil că nu erau tocmai plăcute din punctul de vedere al mirosului. Pe de altă parte, de ce să suferi de lipsa a ceva ce nu știi că poate exista, nu?
Iată câteva lucruri despre cele două tipuri de deodorant:
1. Deodorant solid
Deodorantul solid are avantajul de a oferi o protecție de lungă durată și foarte eficientă. Un dezavantaj ar fi faptul că durează mai mult timp să se usuce, motiv pentru care, dacă nu ai grijă, s-ar putea umbli pe stradă cu pete albe pe tricoul tău negru. Deodorantele solide sunt foarte utile atunci când călătorești. Probabil știi deja faptul că securitatea aeroportului nu te lasă să iei în bagajul de mână niciun fel de deodorant spray sau cu gel, decât de mărimi foarte reduse. Cele solide sunt însă permise.
Prețurile deodorantelor solide diferă în funcție de brand și cantitate, dar de regulă ele sunt cuprinse între 9 și 40 lei.
În ceea ce privește marca lor, ai de ales între branduri populare precum Adidas, Nivea, Rexona, Garnier, Fa, Declare, Mennen SpeedStick, STR8, Dove etc.
2. Deodorant spray
Este preferat de mulți bărbați datorită faptului că are tendința de a se usca rapid pe piele, ceea ce duce la lipsa petelor nedorite pe îmbrăcăminte. Un dezavantaj ar fi faptul că deranjează lumea din jur în momentul aplicării. Presupune că ești în vestiar, după duș, și vrei să aplici deodorant spray. Dacă nu ești atent, e foarte posibil să-i ”afectezi” și pe cei din jur cu spray-ul tău. Dezavantajul la călătorii este cel menționat mai sus: nu ai voie cu ele în bagajul de mână.
Prețurile deodorantelor spray diferă, la fel ca și în cazul celor solide. Le poți achiziționa la prețuri între 7 și 25 de lei, depinzând de brand și cantitate.
Cele mai cunoscute branduri sunt Old Spice, Pierre Cardin, Antonio Banderas, Mennen SpeedStick, Nivea, STR8, Adidas, Rexona, David Beckham, Garnier etc.
Alegerea deodorantului poate ține de mai mulți factori (preț, brand etc), dar totul se rezumă în cele din urmă la preferințele personale, așa cum este și normal.
Tu ce preferi?