Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Despre alimentație și somnul de calitate

Un somn bun poate face toată diferența dintre performanța profesională și eșecul în carieră, dar este la fel de important și pentru sănătate. Indiferent de activitatea pe care o întreprinzi în timpul zilei, ai nevoie de un somn de calitate pentru a-ți asigura energia și vitalitatea necesară, iar unul dintre aspectele care îți influențează calitatea somnului este și alimentația.

Ceea ce mănânci, mai ales înainte de a merge la culcare, îți poate dăuna sau, dimpotrivă, te poate ajuta să ai parte de o odihnă corespunzătoare în fiecare noapte. Iată mai jos două aspecte pe care trebuie să le iei în considerare pentru a obține acest lucru:

Consumă alimente bogate în melatonină

Melatonina este o substanță care ajută foarte mult la reglarea ritmului circadian în timpul somnului, dar și a altor sisteme hormonale din organismul tău. De fiecare dată când mergi la culcare și stingi luminile are loc o secreție de melatonină, dar cantitatea de care organismul tău dispune scade tot mai mult o dată cu vârsta.

Din fericire, melatonina poate fi obținută prin alimentație. Caută alimentele bogate în această substanță și consumă-le regulat. Printre acestea se numără ananasul, bananele, portocalele, ovăzul, porumbul dulce, orezul, roșiile, orzul etc. În general, dietele pe bază de legume au un conținut bogat în melatonină, ajutându-te să obții foarte ușor un somn de calitate.

Ferește-te de stimulanții energetici

Cu siguranță știi deja că băuturile energizante au un efect negativ asupra somnului tău și asupra organismului în general, dar precizăm încă o dată acest lucru tocmai pentru a evidenția importanța sa. Efectul cafeinei, spre exemplu, poate dura până la 8 ore, astfel încât asigură-te că ora la care îți bei cafeaua este cea potrivită.

De asemenea, un alt lucru important este să te ții departe de băuturile alcoolice. Dacă ești convins că alcoolul te ajută să adormi mai repede, ești foarte departe de adevăr. Alcoolul provoacă un somn de scurtă durată și foarte agitat, acesta fiind principalul motiv pentru care apare mahmureala.

Citește și sfaturi pentru a te menține sănătos.

Picture of Damian

Damian

Când nu scrie, Damian citește, iar când nu citește, joacă jocuri video. Este masterand în Publicitate la Cluj-Napoca, iar pentru noi scrie cel mai des despre lucrurile actuale care se întâmplă peste tot în lume.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *