logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Despre Xbox One controller

După o perioadă îndelungată în care cei de la Microsoft au menținut consola Xbox 360 pe piață, a sosit vremea să apară o schimbare care a purtat numele de Xbox One. Noua consolă a fost lansată pe 22 noiembrie 2013 și de atunci încearcă să acapareze piața.

Adevărul este că această  consolă arată mai bine și este mai performantă, dar vine și cu un preț exagerat. Însă nu vom vorbi astăzi despre acest lucru, ci mai ales despre controller-ul/gamepad-ul cu care vine echipată.

Comparativ cu gamepad-ul de la Xbox 360, cel de Xbox One este mult mai elegant și chiar și un pic mai ergonomic. Acesta este apărut pe piață doar în varianta wireless, însă există zvonuri care spun că e foarte posibil ca în noiembrie anul acesta să apară și varianta cu fir.

Plasticul este de o calitate superioară și se simte foarte bine în mână. Negrul mat a fost o alegere inspirată și nu degeaba au investit cei de la Microsoft o mulțime de bani în design.

Marele avantaj al acestui controller este acela că poate fi folosit atât cu fir cât și fără. Momentan nu a apărut un receiver wireless care să ne permită să îl folosim și la PC, astfel că ne putem folosi de el doar la consolă în această variantă.

În cazul în care dorim să îl conectăm și la computerul personal, avem nevoie de un cablu micro-usb.

În principiul funcționalitățile sunt cam aceleași de la controllerul xbox 360, cu mențiunea că acum avem și vibrații pe triggere, săgețile sunt mult mai ușor de utilizat, iar cauciucul de pe stickere este mai calitativ decât la versiunea veche.

Bateriile nu mai au un loc atât de evident în gamepad și butoanele din spate(bumperele și triggerele) au și ele un design care le fac să fie mai ușor de utilizat.

În ceea ce privește electronica, momentan sunt destul de multe probleme cu stickerele. Din păcate jucătorii de FIFA sau oricare alt titlu care necesită mișcări mai bruște din analog ar trebui să mai aștepte un pic până când îl vor achiziționa.

Primele loturi de controllere au avut probleme mari de construcție în sensul că stickerele se blocau într-o anumită poziție astfel încât controller-ul chiar dacă nu era atins trimitea semnal către PC sau consolă și totul o lua razna. Sunt unele persoane care au reușit „performanța” să schimbe undeva la 5-6 astfel de controllere în câteva luni.

Politica de garanție a celor de la Microsoft nu ne ajută în acest sens pentru că aceștia oferă numai 3 luni, însă acest produs nu pare să fie foarte rezistent.

Recomandarea noastră pentru cei care doresc să își achiziționeze un astfel de produs este aceea de a mai aștepta puțin până când aceste probleme de construcție se vor rezolva.

Rămâneți până atunci la un controller de Xbox 360 pentru că acestea sunt mult mai rezistente și rezistă chiar și la câțiva ani de utilizare intensivă.

Voi ce părere aveți despre acest nou controller?

Citește și despre cele mai cunoscute platforme digitale pentru jocurile PC.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.