Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
parfum
parfum

Diferența dintre apa de parfum, de toaletă și cea de colonie

Foarte mulți bărbați sunt destul de încurcați atunci când vine vorba despre apa de parfum, de toaletă și de colonie. Nu știm niciodată exact care sunt diferențele sau dacă există o diferență, până la urmă. Domeniul acesta, al parfumurilor și al aromelor bine mirositoare par a fi pentru femei. Dar lucrurile nu stau așa. E timpul ca și tu, masculul-alfa, să știi care-i diferența între ele, mai ales că este vorba despre ceva destul de simplu.

Pe scurt, această diferență care scapă minții bărbătești este dată de gradul de concentrație al uleiurilor aromatice din fiecare produs enumerat mai sus.

1. Apa de parfum

În afară de parfumul propriu-zis (15-30%), apa de parfum deține cea mai mare concentrație de uleiuri aromatice: 8-15%. Acest produs nu este la fel de puternic precum parfumul propriu-zis, dar este destul de persistent și nu ridică costuri exagerate.

Dacă vrei o apă de parfum, va trebui să scoți din buzunar o sumă situată între 70 și 600 de lei, depinzând de brand și cantitate.

Cei mai cunoscuți producători sunt Christian Dior, Chanel Blue, Prada, Creed, Jean Paul Gaultier, Prada, Paco Rabanne, Giorgio Armani, Tom Ford etc.

2. Apa de toaletă

Are o concentrație de uleiuri de 4-8%. Este cea mai folosită dintre cele trei. Mirosul său persistă pe piele o perioadă destul de lungă de timp, are o aromă puternică și poate fi găsită la tarife foarte convenabile, fiind mai ieftină decât apa de parfum.

Prețurile acestui produs sunt cuprinse de regulă între 40 și 270 de lei.

Cele mai cunoscute branduri sunt Vince Camuto, STR8, Perry Ellis, Davidoff, Calvin Klein, Cerruti etc.

Aromele din care poți alege sunt cele lemnoase, fructale, florale, orientale etc.

3. Apa de colonie

Are cea mai mică concentrație de uleiuri aromatice dintre toate trei: 3-5%. Este totodată și produsul cu cea mai mare concentrație de alcool. Persistă destul de mult pe piele și costă în general mai mult decât apa de toaletă, dar aici depinde de brand.

Prețurile sunt cuprinse între 70 și 450 de lei.

Cele mai populare branduri din care poți alege sunt Hugo Boss, Cliz Claiborne, Aramis, Fred Hayman, Truefitt&Hill, Tommy Hillfiger etc.

Tu ce preferi? 

Citește și despre cele 5 accesorii de bărbierit de care ai nevoie.

Damian

Damian

Când nu scrie, Damian citește, iar când nu citește, joacă jocuri video. Este masterand în Publicitate la Cluj-Napoca, iar pentru noi scrie cel mai des despre lucrurile actuale care se întâmplă peste tot în lume.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *