logo
Search
Generic filters
Exact matches only

OnePlus One – un smartphone ieftin și exclusivist

De curând a apărut pe piața suprasaturată a smartphone-urilor încă un astfel de device. Cel mai probabil aproape nimeni nu a auzit de acest model de telefon, firma producătoare fiind necunoscută pe meleagurile noastre, așadar cel mai probabil mulți îl vor considera o chinezărie mai mare poate decât telefoanele produse de firma chinezească numită Xiaomi, care totuși este un pic mai cunoscută decât OnePlus.

Haideți să vedem totuși cu ce este diferit OnePlus One față de alte telefoane. Pentru a nu mări suspansul voi înșirui trei cuvinte care vor fi detaliate în rândurile care urmează: performanță, ieftin și exclusivism.

Acest smartphone are un preț foarte bun raportat la calitatea și performanța pe care o oferă. În prezent există două versiuni ale sale, una cu o capacitate de 16 GB și alta cu o capacitate internă de 64 GB. Diferențele dintre cele două variații ale acestui smartphone se rezumă la partea estetică, la preț și la capacitatea de stocare, astel că versiunea de 16 GB are o carcasă albă și poate fi achiziționată la prețul de 299 $, iar celaltă versiune are o carcasă neagră și costă 349 $.

Printre specificațiile telefonului regăsim un procesor quad core tractat la 2.5 Ghz, ram 3 Gb DDR3 la o frecventa de 1866, o baterie de 3100 mAh pentru o autonomie mare, display de 5,5 inch, rezoluție FullHD, ecran de ultimă generație IPS, Gorilla Glass 3, cameră de 13 megapixeli de la Sony, dotată cu șase lentile pentru a imortalizare imagini cât mai clare și reale, o altă cameră în față de 5 megapixeli, suport video pentru rezoluții 4K, suport 4G, trei microfoane cu opțiunea de anulare a zgomotului ambiental și multe altele. Mai trebuie menționat faptul că sistemul de operare folosit este CyanogenMod 11S bazat pe Android 4.4.

După cum se poate vedea este extrem de performant, iar prețul este foarte accesibil. Vorbeam mai sus despre exclusivism. Dacă vă doriți un astfel de telefon va trebui să aveți o cunoștință care deține deja acest model pentru că OnePlus One poate fi achiziționat doar pe bază de invitație. O altă modalitate este să participați la diferitele concursuri realizate de producător, unele dintre ele având ca și premiu telefonul sau o invitație.

Cum orice lucru are părți bune și rele, trebuie să menționăm și aspectele negative. Smartphone-ul acesta nu are suport pentru niciun tip de card (acest lucru putând deveni un neajuns în cazul versiunii de 16 GB), iar bateria nu poate fi schimbată deoarece este integrată în circuitul intern al telefonului.

Prețul, performanța și calitatea materialelor îl fac un telefon demn de luat în seamă, iar dacă vă doriți un astfel de smartphone veți reuși cu siguranță să faceți rost de invitații pentru că sunt câteva persoane pe forumurile din România care le dau gratuit.

Vezi care sunt cele mai râvnite telefoane de pe glob.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.