logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Pași de făcut în achiziționarea unui laptop. Partea II

Dacă în articolul anterior am prezentat anumite aspecte despre diferența dintre laptop și desktop PC, precum și detalii despre componentele potrivite fiecărei activități, mai jos continuăm cu alte subpuncte ale pasului 1, după cum urmează.

  • Unde îl voi folosi?

Daca optați pentru un laptop pentru activitatea de acasă, probabil nu vă interesează foarte mult durata bateriei sau cât de mult cântărește. Pentru munca de birou, unde este nevoie de portabilitate, se recomandă un laptop business mai mic (de la 10 până la 14 – 15.6 inch), cu performanțe rezonabile, eventual un SSD mai rezistent la șocuri, fără părți în mișcare, mecanice.

  • Am nevoie de portabilitate ridicată?

Ar trebui să luați în considerare un ultrabook pentru portabilitate ridicată, deoarece la aceste modele bateria de obicei oferă o durată de funcționare ridicată la performanțe bune. Dacă sunteți în permanentă mișcare și aveți nevoie ca acumulatorul să țină cât mai mult, precum și de o greutate mai mică, se poate lua în considerare și o tabletă.

  • Ore de funcționare/cât de mult va funcționa laptopul zilnic?

Îl veți folosi o zi întreagă? Veți prelucra imagini? Sau veți redacta text? Indiferent care dintre acestea este activitatea voastră zilnică, pentru a ține cont și de sănătatea ochilor și a mâinilor voastre, trebuie să alegeți un laptop cu tastatură, touchpad și ecran relativ mari.

Nu cheltuiți bani pentru performanța de care este posibil să nu aveți nevoie mai deloc. De exemplu multe jocuri au nevoie de performanțe hardware serioase, ori un laptop nu este cel mai potrivit în acest caz; de reținut că plăcile video care vin cu majoritatea laptopurilor din clasa de mijloc nu pot rula jocuri performante la un nivel decent.

Portabilitatea și autonomia scad o dată cu creșterea performanței. Un laptop cu performanțe ridicate va consuma mai mult curent și astfel acumulatorul va ține mai puțin (în special când este vorba de procesor sau placă video performante sau ecran mare). De asemenea, ele tind să fie și mai grele, pierzând din portabilitate. De reținut deci că dacă aveți nevoie de laptop performant, bugetul trebuie să fie pe masură, altfel va trebui să faceți unele compromisuri.

În postarea următoare, vom prezenta detalii despre laptopurile la bugete reduse și categoriile în care se împart acestea, precum și amănunte despre pasul al doilea în procesul de căutare, găsire și achiziționare a unui laptop potrivit nevoilor fiecăruia dintre voi.

Vrei să citești toti pași ce trebuie făcuți la achiziționarea unui laptop?

Vezi :   Partea I    –    Partea II    –    Partea III    –    Partea IV    –    Partea V

Articol oferit de Service Laptopuri in Cluj Napoca

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *