logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Pași de făcut în achiziționarea unui laptop. Partea III

Dacă articolele anterioare prezintă detalii despre diferențele dintre laptop și desktop PC, precum și despre portabilitatea sau orele de funcționare ale acestora, mai jos vom finaliza detaliile legate de primul pas și vom trece la cel de-al doilea, care vă va ajuta să găsiți laptopul potrivit, înarmați fiind cu toate informațiile prezentate anterior.

  • Laptopuri pentru un buget mai mic
  • Resigilate?

Aveți și varianta de a opta pentru produse resigilate. Funcționează la fel de bine, dar pot prezenta urme de utilizare după ce au fost expuse în showroom sau pur și simplu ambalajul a fost deschis. Astfel, prețul este ușor redus. Sunt însoțite și de o descriere a eventualelor probleme pe care le pot avea. Cele mai comune dintre acestea sunt ”zgârieturi superficiale pe suprafețe lucioase” sau ”ambalaj original deschis”. Se pot obține discounturi de 8-15%.

  • Refurbished?

Laptopurile refurbished sunt acele laptopuri în stare tehnică de funcționare, testate de producător, care la un moment dat au fost returnate producătorului dintr-un anumit motiv sau la inspecție au fost găsite mici defecte. Este posibil să fie noi sau să fi fost în garanție în momentul returnării. Deseori beneficiază de garanție. Nu este deloc de trecut cu vederea această opțiune, având în vedere că aceste produse sunt testate de producător. Practic, de cele mai multe ori acest lucru înseamnă că veți cumpăra un produs nou la un preț redus.

  • Second hand?

În cazul unui laptop second hand recomandăm cu tărie să-l vedeți înainte să-l cumpărați, dacă se poate în compania unui prieten de încredere care se pricepe la laptopuri, să vă asigurați că tastatura, monitorul, durata acumulatorului și spatiul de stocare nu au probleme. Unele magazine comercializează laptopuri second hand, astfel încât puteți să beneficiați și de garanție. Comparați prețul și performanțele laptopului second-hand cu unul nou având caracteristici tehnice asemănătoare.

Ok, vreau să cumpăr un laptop!

2. Găsirea și achiziționarea laptopului potrivit

O dată ce vă cunoașteți bugetul de care dispuneti, activitățile pentru care îl veți folosi, nu mai rămâne decât să găsiți laptopul potrivit. În continuare, vom trece în revistă componentele cele mai importante ale unui laptop.

  • Componente
  • RAM (random access memory)

Memoria RAM este locul în care ajung datele înainte de a fi prelucrate de microprocesor. Această memorie este spaţiul de lucru al calculatorului. Pentru că totul trece prin memoria RAM, capacitatea de stocare a memoriei RAM şi rapiditatea acesteia influenţează în mod direct performanţele calculatorului.

Orice software este conceput să funcţioneze în prezenţa unei anumite cantităţi minime de memorie RAM. Dacă într-un calculator nu se găseşte minimul de memorie RAM cerut de un program, acesta va refuza să pornească sau va funcţiona necorespunzător. O cantitate insuficientă de memorie RAM poate afecta serios performanţele calculatorului pe ansamblu. Mai multă memorie RAM înseamnă performanţe mai bune ale calculatorului. Este recomandat minim 2Gb.

Mai multe detalii despre  componentele importante veți găsi în următoarea postare, în care vom prezenta detalii despre HDD, SSD, CPU, FSB și multe altele vitale pentru o bună funcționare și pentru o performanță crescută a laptopului vostru.

Vrei să citești toti pași ce trebuie făcuți la achiziționarea unui laptop?

Vezi :   Partea I    –    Partea II    –    Partea III    –    Partea IV    –    Partea V

Articol oferit de Service Laptopuri in Cluj Napoca

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *