logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Pași de făcut în achiziționarea unui laptop. Partea V

Mai jos, vom finaliza lista de componente importante pe care am început să o prezentăm în articolele anterioare. Cunoașterea lor este vitală pentru orice cumpărător care dorește să aibă o imagine de ansamblu corectă și informativă despre acestea, pentru a putea lua o decizie pertinentă în cunoștință de cauză.

  • Monitor

Referitor la monitorul laptopului, factorii cei mai importanți sunt dimensiunea și rezoluția. Dimensiunea acestuia este un factor decisiv în alegerea unui laptop. Cele mai multe modele sunt de 14 si 15.6 inch. Daca nu știți ce mărime vi se potrivește ar fi bine să analizați într-un magazin diferențele. Cu cât monitorul este mai mare, cu atât laptopul este mai greu și consumă mai multă energie.

Există și formate widescreen, utile în special pentru filme, dar nu sunt recomandate pentru citirea documentelor sau navigarea pe internet. Majoritatea laptopurilor au rezoluția 1366 x 768 și nu se recomandă rezoluții mai mici. Sunt și alte particularități care contează, ca și unghiurile de vizibilitate sau tehnologie anti glare pentru a nu vedea toate reflecțiile în ecran.

Existăși display-uri HD recomandate pentru filme și jocuri. Acestea redau o imagine superioară, dar costurile sunt mai ridicate, mai ales dacă trebuie înlocuit.

  • Video card

Placa video deseori la laptopuri este integrată, deci primiți o placă video care va folosi o mică parte din memoria sistemului. Totuși în cele mai multe cazuri este suficientă pentru vizionarea filmelor in format Blue-ray sau jocuri 3D. Dacă aveți nevoie de performanță ridicată pentru anumite softuri, jocuri 3D, în special pentru rezoluții mai mari ale monitorului, este mai bine să optați pentru o placă video dedicată, însă aceasta este considerabil mai scumpă și consumă mai multă energie. Totodată, trebuie să vă asigurați că dispuneți și de o ventilație bună pentru disiparea căldurii.

  • Brand

Marca laptopului, deși este importantă, nu oferă o garanție pentru performanța sa. Puteți afla caracteristicile fiecărui brand pe internet, citind păreri ale cumpărătorilor. Pot fi mărci mai bune care produc laptopuri mai puțin reușite și invers. Încă o dată, recomandăm să căutați informații despre laptopul pe care doriți să-l achiziționați și să nu aveți pur și simplu încredere doar în marca acestuia.

  • Sistem de operare

Poate fi Windows / Linux / Mac OS / Free dos. Cel mai des întâlnit este Windows, care rulează cele mai răspândite softuri și este compatibil cu cele mai multe jocuri. Dar asta nu înseamnă că trebuie neapărat să cumparați un laptop ce vine cu Windows, deoarece prețul sistemului de operare este reflectat în prețul laptopului. Poate aveți deja o licență de windows sau poate doriți să folosiți un sistem de operare gratuit, spre exemplu Ubuntu.

Vrei să citești toti pași ce trebuie făcuți la achiziționarea unui laptop?

Vezi :   Partea I    –    Partea II    –    Partea III    –    Partea IV    –    Partea V   –   Partea VI

Citește și despre Platforma Kickstarter.

Articol oferit de Service Laptopuri in Cluj Napoca

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *